Dyb mistillid til Vestas-topchef

Vestas-topchefen Ditlev Engel er røget ud i et stormvejr af kritik, efter at selskabet tirsdag chokerede aktiemarkedet med et millionstort underskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestas-topchefen Ditlev Engel er kastet ud i en sand tillidskrise på aktiemarkedet, hvor investorerne i går straffede vindmøllekoncernen med et styrtdyk på over 23 pct. i aktiekursen. I kroner blev aktionærerne dermed 14,8 mia. kr. fattigere, skriver dagbladet Børsen.

Efter en lang række gigantiske ordrer de seneste måneder, nedjusterer Vestas både omsætning og indtjening for hele 2010 markant, og det kommer som et så stort chok for aktiemarkedet.

- Det her vil man mange steder se som en tillidskrise til topledelsen. Især amerikanske investorer kan ikke lide nedjusteringer, og derfor falder aktien så meget, som den gør, siger Stephen Rammer, aktiestrateg i Formuepleje, til Børsen.

Ledelsen med Ditlev Engel i spidsen har tidligere taget solide opgør med analytikere og trumfet egne vurderinger af markedet igennem. Det koster nu, og hos Jyske Bank siger analytiker Christian Nagstrup:

- Det er klart, at tilliden fra investorernes side har lidt et stort knæk.

Ledelsesekspert på CBS Martin Iversen mener, at det nu er på tide, at topchefen i Vestas ser realiteterne i øjnene.

- Det her er en reminder om, at han skal skære ned for begejstringen og op for realismen, siger han til Borsen.dk.

Ditlev Engel er forbitret over den store skramme, han har fået i lakken.

- Det er ikke godt, det her. Det er, hvad der er at sige. 2010 har været vindmølleindustriens finanskriseår, og det havde været meget nemmere ikke at sige noget om vores forventninger. Man kan kalde os for flinke eller for dumme, men vi har valgt at melde ud, hvad vi forventer, siger han til Børsen.