¨

Dumpekarakterer til plejehjem

Foto: TV ØST

Det kniber med plejen af de ældre på en stribe plejehjem i Odsherred Kommune. Vi har fået fat i embedslægens rapport. Det ser skidt ud: Der er dumpekarakterer til syv ud af kommunens otte plejehjem.

Formanden for ældrerådet i Odsherred kommune gør status over rapporten om embedslægens uanmeldte plejehjemsbesøg i 2010:

- Når jeg ser rapporten bliver jeg forarget over at vi i 2011 ikke kan gøre det bedre siger Inger Andersen, der er formand for ældrerådet i Odsherred kommune.

Det væsentligste kritikpunkt er at en del ældre på Odsherreds kommunes plejehjem lever uden at plejepersonalet har overblik over deres sygdomme og handicap. Det betyder at en vagtlæge eller en sygehuslæge ikke har en chance for at vide, hvilken behandling, der er den rigtige.

Ingelise Jensens mand lider af Parkinsons syge, og han skal have sin medicin hver fjerde time. Hun oplever ikke problemer med det daglige personale, men det er, når der sker ændringer, at problemerne kan opstå:

- Er der for eksempel vikar på, så kan de jo ikke videregive de vigtige informationer om min mand, hvis en vagtlæge har brug for det i et nødstilfælde, siger Ingerlise Jensen, der føler sig utryg ved at plejehjemmene ikke har styr på de livsnødvendige papirer.

I rapporten fra 2009 var det mange af de samme problemer, der blev påpeget. Det får nu kommunen til at stramme op.

- Det er ikke godt nok, at vi ikke har styr på det her. Så vi ansætter fra 1. marts sygeplejersker, der skal varetage den opgave, fortæller Birgit Larsen, der er den overordnede chef for en del af de berørte plejehjem i Odsherred Kommune.

Til april udgiver embedslægen en samlet rapport over tilstanden på plejehjemmene i vores region.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App