Du må ikke tage et job, for du skal på kursus

Sådan lød beskeden fra jobcentret i Sorø til en 58-årig mand, der selv havde fundet sig et job. Der var et jobsøgningskursus, der var vigtigere, mente centret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter godt fire måneders arbejdsløshed så alt ud til at falde i hak for 58-årige Hans Christian Jensen. Det fortalte han på jobcentret i Sorø.

- De burde jo hjælpe en med at komme i gang med et arbejde, siger han.

Der var en arbejdsgiver der ville ansætte ham med løntilskud, og Hans Christian Jensen ville gerne have jobbet. Men det satte jobcentret en stopper for.

- Jeg sagde til ham, at jeg havde et job, hvis bare de ville give løntilskuddet, men det afviste han blankt.

I stedet skulle Hans Christian Jensen på jobsøgningskursus - for tredje gang.

- Det kørte hele tiden på, at jeg skulle tage det kursus på fjorten dage, så kunne vi snakke om det bagefter, fortæller Hans Christian Jensen.

Der gik halvanden måned, hvor Hans Christian Jensen og den nye arbejdsgiver sloges med jobcentret. Tilsidst gav arbejdsgiveren op. Han tilbød i stedet en ansættelse med fuld løn - uden om jobcenteret.

- Jeg kunne måske godt have taget jobbet, men jeg kunne ikke se nogen som helst fornuftig grund til at tage det kursus, som jeg har været på to gange nu, siger Hans Christian Jensen.

TV2 ØST har lørdag forsøgt at komme i kontakt med lederen af Jobcentret, for at få en forklaring på, hvorfor Hans Christian Jensen ikke måtte komme i job. Men hun har ikke svaret på de beskeder, som vi har lagt.

Vi har heller ikke kunne få en kommentar fra de ansvarlige politikere. Flere af byrådsmedlemmerne undrer sig dog over jobcentrets fremgangsmåde. Gert Jørgensen (Kons.) har bragt sagen op i arbejdsmarkedsudvalget.

- Vi sætter fokus på det, fordi når vi bevilger penge til jobcentret, så håber vi på, at det bliver brugt til at få folk hurtigt igennem systemet, siger Gert Jørgensen.