DSB sætter turbo på pendler-parkering

Allerede i år vil DSB anlægge en række nye parkeringspladser ved stationerne i flere af regionens byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Nye parkeringspladser ved stationerne i blandt andet Ringsted, Sorø og Glumsø skal få pendlerne til at stille bilen og bruge toget i stedet for, skriver DAGBLADET Ringsted.

DSB præsenterede fredag en plan for hurtig udvidelse af parkeringspladserne ved en række sjællandske stationer og åbner dermed for, at de sjællandske pendlere i højere grad kan droppe at benytte bilen til fordel for toget. Planen betyder flere hårdt tiltrængte parkeringspladser ved stationerne i Ringsted, Roskilde, Trekroner, Sorø, Glumsø, Tølløse, Vordingborg, Espergærde og Lundby allerede i år.

Udvidelsen af parkeringsforholdene omkring stationerne sker primært ved at inddrage ubenyttede banearealer omkring stationerne i tæt samarbejde med de implicerede kommuner. De største udvidelser sker omkring stationerne i Roskilde og Ringsted.

I Ringsted skal der i første omgang anlægges 30 p-pladser på godsbanearealet syd for stationen. Her har kommunen gennem en årrække presset hårdt på for at få DSB til at afgive plads til omkring 200 ekstra og stærkt savnede p-pladser. Allerede på mandag mødes repræsentanter for Ringsted Kommune med DSB for at drøfte yderligere inddragelse af godsbaneterrænet i Ringsted til parkering ud over de 30, som DSB har besluttet at anlægge i år.

På sin side er Ringsted Kommune i gang med en helhedsplan for en fremtidig udnyttelse af en del af det store godsbaneterræn, som ud over ekstra nødvendige pendler-parkeringspladser også omfatter en plan om et større kontorhusbyggeri. Samtidig er kommunen også indstillet på selv at betale for anlæggelsen af en gangbro fra p-pladsen over til stationens perroner. Projektet vil ligeledes indgå i de forhandlinger, som DSB og kommunen har på mandag.

I sin kamp for flere pendler-parkeringspladser har Ringsted Kommune haft en bred tværpolitisk opbakning i Folketinget. Både den socialdemokratiske trafikordfører Poul Andersen og Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen har rejst spørgsmålet om de mangede p-pladser ved Ringsted Station over for trafikminister Flemming Hansen, lige som formanden for Venstres folketingsgruppe Svend-Erik Hovmand og Dansk Folkepartis grand old man Poul Nødgaard har presset på for at få ministeren til at gribe ind.