Drama i retten: Tilhører overfaldt betjent

En sag om vold og tvang mod en 25-årig mand i Næstved skabte røre i retten i dag. Her blev en tilhører åbenbart så gal, at han overfaldt en betjent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd på 22 år er til eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger for vold, tvang og trusler mod en 25-årig mand i Næstved.

Episoden fandt sted i tirsdags, d. 9. september og grundlovsforhøret var sat til i dag, fredag.

Men forhøret udviklede sig dramatisk.

- En af tilhørerne tog fat i en kvindelig kollega, så de måtte anvende peberspray og anholde ham for vold mod tjenestemand i funktion, siger politikommissær, Steen von Würden til Ritzau.

Holdt 25-årig som gidsel

Mændene er fængslet for at tvinge den 25-årige mand ind i en bil i Næstved om eftermiddagen d. 9. september og holde ham som gidsel den næste time, mens han blev overdynget med trusler og slag, oplyser lokalpolitiet i Næstved.

- De er sigtet for at tilbageholde en 25-årig mand og udsætte ham for trusler og vold på grund af et økonomisk mellemværende. Der har været trusler på livet og slag med knytnæve og et redskab, siger politikommissæren.

Slap ud af vindue

- I forbindelsen med at han bliver kørt rundt, så lykkes det at undslippe gennem et vindue, mens bilen kører, og han kommer ikke videre til skade, fortæller Steen von Würden.

Der er fortsat en gerningsmand på fri fod, oplyser politiet.

- Der er en, som vi ikke har fanget endnu. Han er bekendt med, at vi leder efter ham, og jeg vil da opfordre ham til at melde sig selv, siger han.

De to mænd nægter sig skyldige i sigtelserne ved grundlovsforhøret.

      /ritzau/