Dragsholm Slot sælger jorden

Landbrugsdriften på Dragsholm Slot er måske slut. Familien Bøttger sælger 140 hektar jord, der ligger omkring slottet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mange hundrede år er der blevet dyrket landbrug på jorden omkring Dragsholm Slot, men muligvis ikke så meget længere. Familien Bøttger, der ejer slottet, har sat 140 hektar andbrugsjord til salg. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

- Der er ikke nogen i familien, der har kompetencerne til at drive et landbrug. Vi mener, at kapitalen vil blive bedre forrentet ved investering i drift og udbygning af slottet, siger administrerende direktør Mads Bøttger.

Hans mål er, at Dragsholm Slot skal være blandt de bedste hoteller og restaurationer i Danmark, og det kræver, at der bliver investeret i flere overnatningsmuligheder. Derudover satser han på at omdanne en gammel kornsilo til et kulturhus.

Det er ikke givet, at der fortsat skal dyrkes gulerødder, korn og kartofler på markerne omkring slottet. En lokalplan giver mulighed for en placering af en golfbane, men Mads Bøttger håber, at den kommende ejer vil bevare kulturlandskabet.

Ejendomsmæglerfirmaet, der skal sælge jorden, vil ikke oplyse værdien af den, men et lokalt firma vurderer, at arealet er mellem 21 og 28 mio. værd. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.