Drabssag uden lig fortsætter i dag

Østre Landsret fortsætter i dag den mærkværdige sag om drabet på Henrik Hauberg Madsen på Enø i 2010.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den mærkværdige drabssag uden lig fortsætter i dag tirsdag i Østre Landsret. Sidste år faldt der dom i Retten i Næstved, hvor dræbte Henrik Haugberg Madsens tidligere registrerede partner og dennes bekendte fra et fængselsophold blev idømt henholdsvis 14 og 19 års fængsel.

Sagen er spektakulær, fordi liget af den afdøde aldrig blev fundet, og anklagerne står derfor i den usædvanlige situation, at de ikke kan fremlægge det klokkeklare bevis på, at Henrik Haugberg Madsen faktisk er blevet offer for en forbrydelse. Alligevel er de 2 mænd blevet dømt for drabet. Begge 2 nægter sig skyldige i drabet og har derfor anket dommen.

Sigtet advokat

Sagen er kun blevet endnu mere mærkværdig efter en advokat er blevet sigtet for at forvanske beviser i sagen. 2 måneder efter dommen blev der sendt et postkort fra Frankrig til den ene af de dømte, hvorpå der stod:

'Lige en hilsen fra St. Paul de Vence, hvor jeg bor engang imellem, når jeg ikke er i Spanien.' Ifølge anklagerne er det den dømte, der har bedt sin advokat om at sende postkortet, som skulle se ud som om, det kom fra den dræbte. Efterforskning viste dog, at kortet var sendt fra et område i Frankrig tæt på, hvor advokaten har feriebolig, og på hans telefon blev der fundet et billede af postkortet uden frimærke på. Derudover var der dna fra advokatens kone på postkortet.

Ny kæreste

Drabsmotivet er tilsyneladende økonomi og bunder formentlig i, at den dræbtes partner havde fået nye kæreste, og at han ikke længere ønskede at være i et forhold med Henrik Haugberg Madsen.

Ankesagen begyndte 4. november sidste år, og det er planen, at begge tiltalte skal genafhøres i sagen. Derudover forventer man at indkalde de omkring 30 vidner, som alle skal afgive deres forklaring.

Landsretten regner med, at kendelsen falder i løbet af denne måned.