Drabssag: Politiet lukker motorvejen igen

Midt- og Vestsjællands Politi vil onsdag lukke en længere strækning af Holbækmotorvejen, ligesom det skete i sidste uge i forbindelse med en drabssag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister ind mod København må forberede sig på, at politiet igen vil lukke en del af Holbækmotorvejen. Det sker i dag onsdag.

- Vi lukker en del af motorvejen fra klokken 10, og det kommer til at ske i etaper for at være til så lidt gene som muligt, siger Merete Scheelsbeck, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Også i sidste uge blev en længere strækning af samme motorvej spærret af, fordi politiet ledte efter den kniv, som blev brugt til at dræbe en 33-årig mand på Cafe Germo natten til lørdag den 4. oktober.

Læs også: Politiet lukker motorvej i timevis

Her opstod et større slagsmål med flere involverede, og tumulten endte på tragisk vis med, at den 33-årige døde af knivstik.

Fandt ikke kniven

Mandagen efter anholdt politiet en 25-årig mand, der er sigtet for drabet, og onsdag i sidste uge blev en del af Holbækmotorvejen så lukket i et forsøg på at finde kniven. Det lykkedes imidlertid ikke. Nu forsøger politiet så igen.

- Vi har fået nye oplysninger om, hvor drabsvåbnet befinder sig, og derfor leder vi igen i dag, siger efterforskningsleder Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han vil ikke ud med, hvor oplysningerne stammer fra.

Hunde og hjemmeværn hjælper

Holbækmotorvejen spærres fra afkørsel 19 Holbæk C til afkørsel 16 Kirke Sonnerup. I første omgang vil afspærringen gælde fra afkørsel 19 Holbæk C til sammenfletningen med Kalundborgmotorvejen. Stykket fra Kalundborgmotorvejen fra afkørsel 1 til Torkilstrup Rasteplads vil senere på formiddagen blive lukket. 

Et stort antal hundepatruljer og hjemmeværnet er sendt ud på motorvejen for at assistere efterforskerne.

Håber at åbne klokken 14

Politiet håber at kunne åbne motorvejen igen klokken 14, men tidspunktet kan ændres afhængigt af resultatet af efterforskningen.

Kniven, som politiet leder efter, er ifølge politiet købt i en knivforretning i København. I forretningens sortiment er der en model, som nogenlunde svarer til beskrivelsen, men som ikke med sikkerhed vil være identisk med den eftersøgte kniv. Modellen har navnet Obake med en klingelænge på 9,2 centimeter.

Læs også: Sådan ser drabskniven fra Asnæs ud

En 25-årig mand er i øjeblikket varetægtsfængslet for at have dræbt den 33-årige mand under et slagsmål uden for Café Germo i Asnæs natten til 4. oktober.

- Han har erkendt at have stukket med kniv, men han nægter sig skyldig i drab, sagde politikommissær Ove Pedersen til Ritzau i sidste uge.