Dopingbeskyldninger mod Michael Rasmussen

Ifølge den franske sportsavis L'Equipe blev Tølløse-rytteren Michael Rasmussen testet positiv for brugen af epo-præparatet Dynepo under årets Tour de France.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den franske sportsavis L'Equipe bragte fredag nye oplysninger til diskussionen om den danske cykelrytter Michael Rasmussens kontroversielle Tour de France. Avisen hævder, at Rasmussen blev testet positiv for brugen af en ny form for epo, nemlig præparatet Dynepo.
 

Dynepo er udviklet af menneskeceller i modsætning til epo, som er lavet af dyreceller, og præparatet er velkendt i antidopinglaboratorier. Det var da også teknikere fra Châtenay-Malabry Laboratoriet i Frankrig, som ifølge avisen gjorde Den Internationale Cykelunion (UCI) opmærksom på hormonet i en urinprøve fra Rasmussen.
 

Stoffet er endnu så nyt, at det endnu ikke optræder på dopinglisterne, og derfor er den positive dopingtest kun gyldig rent medicinsk og ikke juridisk.
 

Michael Rasmussen blev trukket ud af årets Tour de France i ført den gule førertrøje af sit hold Rabobank, efter der var sået tvivl om hans indberetninger af opholdssteder til UCI frem mod Tour de France.

//Ritzau//