¨

Dømt for at tvinge 14-årige til hash-salg

Foto: TV ØST

En 19-årig mand er ved Retten i Holbæk i dømt 2 år og 3 måneders fængsel for afpresning, ulovlig tvang og vold.

En 19-årig mand fra Holbæk blev mandag ved Retten i Holbæk idømt 2 år og 3 måneders fængsel for afpresning, ulovlig tvang og vold. Inkluderet heri var en reststraf på 9 måneder for røveri.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Tvang 14-årige til hash-salg

Den 19-årige blev blandt andet fundet skyldig i flere forhold, hvor han ved hjælp af trusler om vold og død har tvunget nogle 14-årige drenge til at sælge hash for sig. Blandt andet på Bjergmarkskollegiet i Holbæk tilbage i april og maj.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på drengenes forklaringer om, hvad der var foregået. Således skulle den 19-årige have sagt til den ene af drengene, at han havde våben liggende, der kunne gøre ubehagelige ting ved den 14-årige.

Bøde eller bank

En anden fik at vide, da han ikke ønskede at fortsætte med hashsalget, at han kunne vælge imellem at betale 100.000 kroner i dummebøde eller blive gennembanket i 10 minutter, så han skulle tilbringe 1 år på sygehuset.

En 14-årig dreng fra Gis­linge blev desuden tvunget til at begå butikstyveri i en Super Best i Holbæk.

Retten fandt, at der var tale om både afpresning og ulovlig tvang, men frikendte i 2 tilfælde den 19-årige for røveri af iPhones og mobiltelefoner. Han blev også frikendt for at have truet en af de 14-årige drenge med en kniv.

Slipper for udvisning

Anklageren mente, at den 19-åriges forbrydelser var så grove, at han burde udvises af Danmark.

Retten mente dog, at den tiltalte i dag havde meget lidt tilknytning til sit hjemland, fordi han er vokset op i Danmark, og valgte at gøre udvisningen betinget med en prøvetid på 2 år.

Det betyder, at når han har udstået sin straf, må han ikke begå lignende kriminalitet i de 2 år. Sker det, vil udvisningen blive effektueret, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den 19-årige udbad sig betænkningstid til sammen med sin forsvarer at overveje, om dommen skal ankes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App