Dømt for at lokke kvinde i prostitution

En 26-årig kvinde fra Ghana fik i går rettens ord for, at hun er blevet narret til Danmark, hvor hun er blevet tvunget til være prostitueret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 26-årige blev sidste år lokket til Danmark af en 39-årig ghanesisk kvinde, der i går blev idømt et år og tre måneders fængsel af Retten i Roskilde, det fortæller Dagbladet.

Den 39-årige lovede den 26-årige et job som frisør, når hun kom til landet. Men da den 26-årige kom til Haslev, hvor den dømte boede, blev hun truet til at begynde et liv som prostitueret.

Den 26-årige beskrev onsdag i retten, hvordan hun var fanget i et land, hun ikke kendte, og at hun derfor ikke anede, hvordan hun skulle søge hjælp. Hun havde derfor ingen anden mulighed end at gøre, hvad den 39-årige krævede af hende.

Den 26-årige fik også besked på at betale store summer til den 39-årige, der både krævede husleje for bordellet i Haslev og penge tilbage for den billet, hun havde købt for at få den 26-årige til Danmark. Den 26-årige kvinde så derfor næsten ingen af de penge, hun tjente, mens hun var tvangsindlagt til at være prostitueret.

Dommeren og de to domsmænd lagde vægt på, at selvom anklageren ikke havde konkrete beviser for, at kvinden var prostitueret imod sin vilje, så troede de på den 26-åriges forklaring. De troede derimod ikke på den dømtes forklaring om, at hun kun havde sørget for at få den 26-årige til landet, fordi hun havde brug for at få et falsk pas bragt til Danmark.

Dommeren ræsonerede ligesom anklageren, at den 39-årige havde rig mulighed for at få et falsk pas sendt med posten. Den 39-årige kvinde blev også dømt for blandt andet at have forfalsket et pas to gange og for at have begået bigami, idet hun giftede sig med en dansk mand, mens hun stadig var gift med en anden.

Den 39-årige bliver efter sin fængselsstraf udvist af landet. Hendes forsvarer bad i første gang om 14 dages betænkningstid til at overveje, om dommen skulle ankes, men den dømte valgte at overhøre forsvarenes råd og modtage dommen med det samme. Den 26-årige kvinde fik tilkendt en erstatning på 50.000 kroner for de lidelser, hun har været igennem. Hun kan også se frem til at blive udvist af Danmark.