Dømt for at lægge nøgen ekskæreste på Facebook

En 22-årig mand er torsdag blevet idømt en betinget straf for at lægge nøgenbilleder af sin ekskæreste på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En betinget dom og 5000 kroner til ekskæresten er straffen til en 22-årig mand fra Holbæk. Det skriver Nordvestnyt på sin hjemmeside.

Torsdag blev han dømt for i maj sidste år at have lagt 13 nøgenbilleder på Facebook, hvor han havde oprettet en falsk profil i hendes navn og efterfølgende lagt billederne op som modsvar på, at hun nægtede at fjerne billeder af ham fra sin profil.

- Efter 2 måneder, hvor hun havde nægtet at fjerne billederne af mig fra hendes profil, fik jeg den her hjerneblødning. Men jeg lukkede profilen igen efter et par timer, fortalte han i retten.

Normalt ubetinget straf

Den 22-årige mand blev idømt 20 dages betinget fængsel og skal betale 5000 kroner i erstatning til sin tidligere kæreste.

- Straffen blev gjort betinget, fordi billederne var på nettet i kort tid, fordi han selv fjernede dem, og fordi han har gode personlige forhold. Men retten sendte også et signal om, at den her type forseelser er meget krænkende, og at de normalt giver en ubetinget fængselsstraf, sagde anklagerfuldmægtig Danni Richter.