Dømt for at file tænder på hundehvalp

Retten i Holbæk har dømt en kvinde for groft uforsvarlig behandling af en hundehvalp, som hun sleb undertænderne på med en neglefil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 40-årig kvinde fra Kalundborg stod tirsdag tiltalt for at have filet hjørnetænderne på en hundehvalp, så den blev udsat for unødig smerte.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den hjemlige tandbehandling på den 7-8 uger gamle cockerspaniel foregik i efteråret 2012, men efterfølgende blev hjørnetænderne løse, og der gik betændelse i rødderne.

Sleb på grund af deform kæbe

Det fik dyrlægen, der behandlede eftervirkningerne af nedfilningen, til at melde hende til politiet for groft uforsvarlig behandling af dyr.

I Retten i Holbæk forklarede kvinden, at hvalpen havde en deform kæbe, så undertænderne bed op i ganen, og derfor filede hun dem ned med en neglefil.

Det var et råd hun havde fået fra en erfaren kollega.

- Hun fik en bøde på 5000 kroner og skal betale advokatomkostningerne, oplyser dommer Lis Hævdholm fra Retten i Holbæk til dagbladet Nordvestnyt.

Groft uforsvarlig behandling

Retten fandt dog ikke belæg for også at fratage kvinden retten til nogensinde at have med dyr at gøre igen.

Inden sagen endte i Retten i Holbæk, har episoden været drøftet i Det Veterinære Sundhedsråd, som skulle afgøre graden af kvindens handlinger mod hundehvalpen.

Her blev sagen takseret til det, der kaldes »groft uforsvarlig behandling af dyr«, og altså ikke decideret dyremishandling.

Herefter er sagen taget op i retten, hvor kvinden tirsdag erkendte sin skyld.