Dømt efter otte år

I dag faldt dommen over en mand, der for otte år siden begik væbnet røveri mod en sparekasse i Vipperød. Han blev fældet af gamle DNA-spor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røveren er i dag 38 år gammel og kunne i dag forlade retten i Holbæk med endnu en plet på sin straffeattest.

Dommen lød på halvandet år, men den dømte skal ikke ind at sidde, da hovedparten af dommen var betinget og kun tre måneder ubetinget. Og de tre måneder har den dømte allerede siddet bag tremmer.

Forklaringen på at han ikke fik en hårdere dom for det væbnede røveri med et oversavet jagtgevær tilbage i 1999, er, at han i dag har fået mere styr på sit liv og at sagen er otte år gammel. Dog skal han ud og tjene samfundet med 240 timers samfundstjeneste, besluttede retten i Holbæk.

Røveriet mod Sparekassen Vestsjælland i Vipperød for otte år siden har været uopklaret indtil i dag. Efter røveriet fandt politiet flugtbilen, hvori der lå en hue, som røveren havde brugt. Og på huen fandt politiets teknikere sved, og dermed mandens DNA. Og så var det bare at vente indtil han blev snuppet i en anden sag, og hans DNA blev tjekket i politiets computere, hvor der var gevinst.