Dømt for årelangt misbrug af genboens barn

Retten i Næstved fandt tirsdag en 53-årig mand skyldig i årelangt seksuelt misbrug af genboens datter, der i dag er 23 år. Han ankede på stedet dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kim Plaschke modtog sin dom på et års fængsel for sexovergreb mod genboens mindreårige datter uden at fortrække en mine ved Retten i Næstved tirsdag.

Heller ikke hans store familie, heriblandt fire børn, blottede deres følelser. Den eneste, der lettede på de buskede bryn, var forsvarsadvokat Karoly Nemeth, som på stedet ankede dommen. Han havde under sin procedure tirsdag blandt andet kaldt den krænkede nu 23-årige kvindes historie for "det pure opsind."

- Det er ren fantasi. Det her er noget, hun i sin pubertet har fundet på, lød det fra Nemeth.

Men de tre dommere fandt den spinkle unge kvindes forklaring troværdig og opfyldte anklagemyndighedens krav om et års fængsel.

- Hun har afgivet en meget detaljeret forklaring, der styrker hendes troværdighed, sagde retsformand Anders Martin Jensen i sin begrundelse.

Et andet afgørende bevis var et brev pigen for mange år siden skrev til en veninde på vejen. Veninden havde gemt brevet, der beskrev nogle af overgrebene.

Den nu 53-årige Plaschke, der er uddannet læge, er dømt for i en årrække at have misbrugt genboens datter, der dengang var under 15 år.

Den nu 23-årige kvinde forklarede i retten grædende, hvordan Plaschke jævnlig passede hende op i kvarteret og befølte hende og en enkelt gang forsøgte samleje. Først mange år efter turde kvinden anmelde overgrebene, som førte til en spiseforstyrrelse, da hun var omkring 15 år.

Forsvaret forsøgte ellers igennem sagen at tegne et billede af en sexgal kvinde, der i sine ungdomsår var flirtende, provokerende og udfordrende, og som i afmagt over at blive afvist af sin barndoms drømmefyr - Plaschkes søn - opdigtede en historie om faren.

Karoly Nemeth havde indkaldt to tidligere klassekammerater som vider. De skulle fortælle om kvindens seksuelle adfærd i teenageårerne. Det fik anklager Otto Høj Madsen til at protestere.

- Det er strafbart at røre små piger, ligegyldigt hvordan de opfører sig, sagde han.

Dommerne bakkede ham op, og forsvaret fik dermed ikke lov til at spørge vidnerne. En kendelse Nemeth øjeblikkeligt kærede.

Ud over et års fængsel skal Kim Plaschke betale sagens omkostninger og 25.000 kroner i tort til kvinden.