Domstole åbner mandag: Retten er klar med handsker, håndsprit og afstand

Mandag åbner landets domstole igen efter næsten seks ugers nedlukning. I Retten i Holbæk har de afholdt generalprøve for at teste pladsmangel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bunker af retssager har hobet sig op hos de danske domstole, der i næsten seks uger har været lukket ned på grund af situationen med coronavirus.

Men mandag slår retssalene altså igen dørene op, og det bliver med handsker, håndsprit og behørig afstand.

Genåbningen sker gradvist, så retsmøder kan afvikles på hensigtsmæssig og sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Retten i Holbæk afholdte generalprøve

I Retten i Holbæk afholdte de i torsdags en generalprøve, hvor en nævningesag blev genoptaget - lidt forud for den officielle genåbning. Det skriver sn.dk, som deltog i generalprøven.

Her skulle man afprøve, hvordan man kunne få plads til både nævninge, dommere, advokater og den tiltalte, vidner tilhørere og presse. 

Ved indgangen og receptionen er der også sket ændringer. Lige så snart man er blevet sluset gennem glasdørene, bliver man mødt af et bord, hvorpå der er placeret en værktøjskasse-lignende kasse med værnemidler, der er så stor efterspørgsel på, at selv byretten har svært ved at skaffe nok: blå handsker, håndsprit med påskriften »We care« og hvide papirservietter - fordelt i hvert sit rum.

Foran retssalene plejer at stå små runde borde med fire stofstole omkring, hvor vidner og andre besøgene i retten kan opholde sig. Nu er bordene væk og stolene placeret med to meters afstand.