Domme for video-vold

En dreng og en pige modtog i går betingede domme for vold. Episoden blev optaget på en mobiltelefon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 18-årig mand fra Holbæk, en 17-årig dreng fra Holbæk og en 17-årig pige fra Jyderup stod torsdag eftermiddag tiltalt ved Retten i Holbæk for en episode den 13. november 2007, hvor en 17-årig dreng fra Sjællands Odde blev udsat for vold med slag og spark på Holbæk Station. Det skriver Nordvestnyt.

Pigen havde ifølge anklgeren opfordret til vold, da hun spurgte den 17-årige dreng fra Sjællands Odde og en af hans venner, om de ville slås. Drengene ville ikke slås, men en af dem gjorde efterfølgende fingertegn med seksuelle undertoner, mens han pegede mod pigens skridt.

Det fik en af pigens venner til at stikke ham en lussing, og derved gik et slagsmål i gang.

Filmede volden
Den 17-årige dreng fra Holbæk filmede hele episoden, der også blev vist i retten. Her kunne man blandt andet se en del tumult, og at den 17-årige dreng fra Sjællands Odde fik tildelt et hårdt knytnæveslag i ansigtet af den tiltalte nu 18-årige mand fra Holbæk.

Drengen, der optog episoden, forklarede i retten, at han og en kammerat tit havde leget med at optage "tv-avis" og andre sjove sekvenser, og at det var tilfældigt, at han begyndte at optage voldsepisoden, mens den stod på. Han deltog ikke i volden, og retten kunne ikke bevise, at videooptagelsen var planlagt, og derfor blev han frifundet i sagen.

Betingede domme
Den 18-årige fra Holbæk fik derimod en betinget dom på 30 dages fængsel for episoden med en prøvetid på to år.

Den nu 17-årige pige fra Jyderup, der ifølge anklageren havde opfordret til volden, fik en betinget dom uden straffastsættelse, dog med en prøvetid på to år.

Alle tre tiltalte modtog dommen.