¨

Døgnrapport for Sydsjællands og Lolland Falsters politi

Et røveri og flere tilfælde af indbrud og spirituskørsel. Det er noget af indholdet i døgnrapporten for den sydlige del af regionen

Oversigt:
Faxe
Guldborgsund
Lolland
Næstved
Slagelse
Sorø
Vordingborg

FAXE
 
Fald fra vindue

Fredag kl. 09.48 faldt en 2-årig dreng ud af vindue fra en ejendom på Rejnstrupvej i Fakse og 4 meter ned på en blød græsplæne, hvilket gjorde, at drengen tilsyneladende slap uskadt fra faldet. Han blev dog alligevel indlagt på sygehuset til observation for evt. indre kvæstelser. Forud for faldet var drengen kortvarig alene i sit værelse på 1.sal, hvor han kravlede op på vinduespladen, lukkede vinduet op og faldt ud.

Indbrud i børnehave
Ved et indbrud i Maglegårdens Børnehave i Haslev fredag kl. 22.22 blev udbyttet fladskærme og telefoner.

Røveri

Fredag kl. 14.07 blev der forøvet væbnet røveri mod pengeinstituttet Nordea på Butikstorvet i Kongsted. En maskeret gerningsmand indfandt sig i banken, hvor han under trussel med en pistol fik udleveret et p.t. ukendt kontantbeløb, hvorefter han undløb i retning mod Lindevej/Elmevej. Gerningsmanden beskrives som:

 25-30 år, 175-180 cm høj, iført sort BZ-hue, cowboybukser og armygrøn vatteret jakke med hætte.

Indbrud i en villa

På Kløvervænget i Haslev begik en ukendt gerningsmand et indbrud lørdag kl. 01.30 til 02.00, ved at afliste en bagdør. Fra huset blev stjålet kr. 2.000.

Færdselsuheld i spirituspåvirket tilstand

En 61 årig mand kørte lørdag kl. 18.52 ad Gisselfeldvej i Haslev da han på sin vej mødte en modkørende bilist. Bilernes sidespejle ramte hinanden, og begge standsede for at udveksle  forsikringsoplysninger. Under samtalen ramte en klam spritånde modparten, der straks foretog anholdelse, og tilkaldte politiet. Der blev udtaget blodprøve, og resultatet foreligger senere.

Indbrud i lejlighed

En lejlighed på Bråbyvej i Haslev blev i weekenden hjemsøgt af tyve, som brød et vindue op til stedet. Der blev stjålet 2 computere, digitalkamera og en pengekasse. Tyven har efterladt spor som er blevet sikret.

Indbrud i nybygning

På Tøpkildevej i Haslev bemærkede en forbipasserende søndag aften ved 22:30-tiden, at en mørklagt varebil bakkede til et nybygget hus og tilsyneladende gik i gang med at fjerne hårde hvidevarer fra stedet. På trods af god hjælp fra anmelderen lykkedes det ikke politiet at finde bilen i området. Ved besøg i huset lidt senere konstateredes det, at alle hvidevarer fjernet.

Indbrud i cafeteria

Ukendte gerningsmænd foretog søndag morgen kl. 02:00 et særligt voldsomt indbrud i cafeteriet på Piberhus rastepladsen ved Haslev. Med en bil brugt som stige kom de op på taget, hvorfra de har slået flere huller. Husets teknikrum er fundet og elektronikken ødelagt. Et pengeskab er forsøgt brudt op, men derudover er der formentlig ikke stjålet noget. 

 
GULDBORGSUND
 
Tyveri fra byggeplads

Torsdag ved middagstid blev der fra en container på en byggeplads på Hansavej i Marielyst stjålet en kompressor, to sømpistoler, to skruemaskiner, en elmotorsav, en rotorlaser, en rundsav, en slagboremaskine og en glarmestersugekop.

Tyveri fra en villa

På Banegårdspladsen i Nykøbing F var en asylansøger fra Sandholmlejren i Birkerød uhindret gået ind ad en ulåst dør lørdag kl. 04.30. På stedet havde han taget en taske i entreen, og derefter sat sig på toilettet for at undersøge indholdet nærmere. En beboer havde taget ham med " fingrene i fedtfadet" og havde spurgt om han havde stjålet noget fra tasken, hvilket han havde benægtet. Efter at have klappet gerningsmanden på lommerne, fik han lov til at gå. Senere konstaterede forurettede, at hendes ring var stjålet.

Gerningsmanden blev igen set på Banegården, hvor han havde taget den stjålne ring på fingeren. Forurettede krævede og fik ringen udleveret, og forholdet blev anmeldt til politiet, der kunne anholde gerningsmanden kl. 13.08. Han blev efter end afhøring løsladt kl. 14.30

Salg af narkotika

Specialpatruljen anholdt søndag kl. 00.50 en 19 årig mand på et diskotek, da han blev fundet i besiddelse af en større mængde ecstasypiller og amfetamin i salgsposer.

Indbrud i værksted

I løbet af den forgangne uge blev der begået indbrud i et værksted på Langsvej i Sakskøbing. Tyven fjernede forskelligt værktøj fra stedet, bl.a. en 4 m lang træk-stok i glasfiber.  
 
 
LOLLAND
 
Indbrud i villa

Fredag formiddag blev der ved et indbrud i en villa på Kirkevejen i Nørreballe stjålet to computere, en fladskærm, en fotoprinter og et våbenskab. En hvid ældre personbil af mærket Mazda 626, hvis fører beskrives som 40-50 år og skaldet, blev set kører fra stedet i retning mod Nørreballe.

Færdselsuheld

Lørdag nat kl. 03.48 mistede en 18-årig mand i sin spirituspåvirkede tilstand  herredømmet over sin personbil, da han kørte ad Nørrevold i Nakskov. Manden påkørte en lygtepæl i vejens midterrabat. Ingen personer kom noget til.

Indbrud i en villa

På Erantisvej i Nakskov blev en terrassedør knust fradag kl. 16.00 til lørdag kl. 09.15. Fra stedet stjal en ukendt gerningsmand blandt andet en B&O mobiltelefon. Der vil senere tilgå yderligere opgørelse over kostervalget, idet kostervalget var uoverskueligt efter en massiv gennemrodning.
 
Indbrud i en landejendom

På Rødevej i Vejleby blev der  fra en landejendom, stjålet træbriketter, malerier, modelbiler, porcelænsstel og stereoanlæg. Indbruddet skete fra den 29.02 til den 08.03.

Indbrud i ejendom

Natten til søndag blev der begået indbrud i en ejendom på Søndergade i Nakskov. Stedet bliver p.t. renoveret og tyven forsvandt med forskelligt el-værktøj fra stedet.

Indbrud i villa

På Svingels Alle i Nakskov er der i tidsrummet fra den 5/3 til søndag d. 9/3 begået indbrud. En rude i hoveddøren blev knust. Der er ikke klarhed over det stjålne endnu.

Indbrud i villa

På Nygårdsvej i Rødby er der i tiden fra fredag kl. 10 til søndag kl. 11 begået indbrud. Tyven kom ind ved at knuse en rude i en terrassedør og slap siden bort med kontanter og en bærbar computer.

Indbrud i virksomhed

På Marienlystvej i Nakskov blev der i løbet af weekenden begået indbrud i en virksomhed. En dør blev opbrudt og tyven stjal bl.a. en pengekasse fra stedet. 
 
NÆSTVED
 
Tyveri fra byggeplads

Torsdag aften eller natten til fredag blev der fra en byggeplads på Orionsvej i Næstved stjålet 18 gasbetonelementer á 120 kg til en værdi af 4.500,00 kr.

Butikstyve anholdt

Fredag kl. 17.55 tilbageholdt personalet i Bilka i Næstved to rumænske mænd, der i forretningen havde iført sig nye sko og efterladt deres gamle. Politiet blev tilkaldt og rumænerne medtaget til Politistationen i Næstved, hvor de blev sigtet, afhørt og senere løsladt.

Indbrud i villa

Torsdag eller fredag blev der ved et indbrud i en villa på Marie Bregendahls Vej i Næstved stjålet et fladskærms-tv og nogle smykker.

Indbrud i villa

Fredag aften blev der ved et indbrud i en villa på Bruunsmindevej i Toksværd stjålet kontanter, smykker, mønter og jagtpatroner.

Indbrud i villa

Fredag aften blev der ved et indbrud i en villa på Kildebrøndsvej i Fensmark stjålet er herrearmbåndsur af mærket Seiko samt en vielsesring i rødguld med hvidguldssnoninger forover og indgraveret "Ditte 29-5-04".

Uro og uorden

Lørdag nat kl. 02.45 var der i Ramsherred i Næstved ballade/slagsmål mellem fodboldstilhængere af henholdsvis Næstved Idrætsforening og FCK. Politiet måtte anvende peberspray for at dæmpe gemytterne, der blev drevet mod Rådmandshaven og Vandrehjemmet. Kl. 04.10 var roen genoprettet og 4 personer anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Under rydningen af gaden blev 6-8 personer bidt af politiets tjenestehunde, ligesom en person kastede en brosten mod politiet.

Indbrud i villa

Fredag aften eller natten til lørdag blev der ved et indbrud i en villa på Kildevangsvej i Fensmark stjålet kontanter, smykker og en iPod.

Fodboldkamp

I forbindelse med fodboldkampen lørdag mellem Næstved og FCK blev der registreret forskellige uroskabende elementer, der forøvede mindre tyverier i forretningerne, og sporadisk hærværk ved at kaste med flasker. Politiet anvendte herunder den fornødne magt til at bringe "bøllerne" på rette spor.

Fund af kokain og krudt

En 21 årig mand fra Roskilde tilkaldte sig politiet opmærksom, da han lørdag kl. 13.10  ved sin ankomst til Næstved kastede et kanonslag på perron 3. Han var tilsyneladende klar til fodboldkampen, idet han under visitation blev fundet i besiddelse af 5 andre kanonslag samt 10 salgsposer med ca. 1 gram kokain i hver pose. Han blev anholdt sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, samt fyrværkeriloven.

Graffiti

En 24 årig mand blev anholdt kl. 14.40 for at skrive med sprittusch på en facade mellem 2 vinduer Jernbanegade ved Farvemessen. Den unge mand erkendte sin brøde med at han havde været både "dum" og fuld.

To mænd sparkede til biler

2 danske mænd sparkede til biler på Lille Gallemarksvej i Næstved. De blev signaliseret som  ca. 25 år, A: Den ene var skaldet og iført lyseblå jakke, mens den anden havde lyst hår og militærgrøn jakke,

Ordensbekendtgørelsen

En 25 årig mand fra København N indlod sig i salgsmål på stadion under fodboldkamp. Han blev anholdt og sigtet.

Uhøvisk tale

En 25 årig mand blev lørdag kl. 21.33 anholdt, da han gik ad rampen med afspærrings materiel, og ikke kunne finde kammertonen, idet han kaldte politiet for pansersvin. Han blev sendt til afsvaling i detentionen.

Indbrud i landejendom

På Hemmestrupvej i Tappernøje blev der mellem lørdag 17 og søndag kl. 03 begået indbrud. Gerningsmanden pillede en rude i en havedør ud og slap efterfølgende bort med computer, kamera m.v..

Tyveri

I løbet af lørdag blev der fra en ejendom på Åderupvej i Næstved stjålet en udendørs PH-lampe i kobber. Det lidt specielle er at lampen blev savet af sit ophæng!

Indbrud i villa

En villa på Kildemarksvej i Næstved blev i løbet af weekenden udsat for indbrud. En rude på husets bagside blev knust og en dør låst op. Der ud over er der ingen spor af gerningsmanden og der blev formentlig heller ikke stjålet noget. Måske blev han forstyrret!

Indbrud i forretning

Mandag morgen kl. 05:10 gik tyverialarmen til Klostergrillen på Slagelsevej i Næstved. En vægter var hurtigt på stedet, men tyvene var borte. Der er endnu ikke nogen opgørelse over det stjålne. 

 
SLAGELSE
 
Tyveri af kobber

Torsdag aften eller natten til fredag blev der fra rensningsanlægget på Slagelse Landevej i Korsør stjålet 10 - 15 stk. kobbernedløbsrør á 3 - 5 meters længe, ligesom kobbertagrenderne var forsøgt nedtaget.

Indbrud i villa

Fredag formiddag blev der ved et indbrud i en villa på Teglværksvej i Slagelse stjålet en bærbar computer og to fladskærme.

Indbrud i villa

Lørdag nat blev der ved et indbrud i en lejlighed på Parkvej i Skælskør stjålet en bærbar computer og et 32" fladskærms-tv.

Brand i aviscontainer

Lørdag morgen kl. 06.16 blev der antændt brand i en lille aviscontainer og en affaldsspand på Agersøvej i Slagelse. En rondering i området efter gerningsmændene var dog resultatløst.

Indbrud i en lejlighed

Udbyttet fra indbrud i en lejlighed parkvej i Skælskør lørdag nat, blev en bærbar-PC og et 32" fladskærms-tv.

Tyveri fra en lejlighed

På Torvegade i Slagelse begik en ung mand og en kvinde tyveri lørdag kl. 14.15-14.30, hos en 82 årig kvinde, der havde glemt at låse sin dør, da hun sov middagssøvn.  Forurettede vågnede pludselig op og så en kvinde i stuen. Pgl. blev beskrevet som  150-160 cm. høj, buttet af bygning, rødt hår, der var sat i fletning, hun talte med dansk accent. Forurettede bad kvinden gå, og opdagede der også var en ung mand i køkkenet. Der var stjålet kontanter fra pung i køkkenet.

Spirituskørsel

Med høj hastighed i spirituspåvirket tilstand ad Storebæltsbroen førte en 28 årig mand sin bil lørdag kl. 15.30. Pgl. blev stoppet og en alkometer-test viste, at han havde indtaget i et sådan omfang, at han sammenholdt med sin fortid fik inddraget førerretten på stedet. Den 28 årige ønskede sagen indbragt for retten.
 
Vold

En 47 årig mand, der er lettere handicappet, blev lørdag kl. 20.15  på Halsskovvej i Korsør overfaldet på dagen af en kendt gerningsmand. Forurettede havde ved mødet med gerningsmanden pådraget sig en hævet højre kind, kradsemærker, og en flækket overlæbe. Politiet arbejder videre med sagen.

Kvalificeret vold

En 44 årig mand blev søndag kl. 01.10 udsat for vold, idet et glas blev smadret i nakken på ham, hvilket forårsagede at venstre øreflip blev skåret af og han fik et dybt stiksår i skulderen ved halsen. Gerningsmanden, der er pågrebet beskrives som:

175- 185 cm høj, kraftig af bygning, langt hår i hestehale, iført en sort læderjakke.

Pgl. blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Efterforskningen fortsættes.

Indbrud i villa

I en ferieramt villa på Kalundborgvej i Slagelse er der i tiden fra torsdag til søndag begået indbrud, hvor tyven skaffede sig adgang via et kældervindue. Det har ikke været muligt at få overblik over de stjålne.

Guldsælgere

Et ganske sikkert forårstegn - sydlandske personer forsøger at sælge gule varer på motorvejen - kunne søndag kl. 1630 iagttages de på Vestmotorvejen ved Slagelse. Historien viser at der hver gang er tale om snyd og fup. Desværre var fuglen fløjet da politiet nåede frem.

Indbrud i børnehaver

Vemmelev blev mandag morgen ved 02-tiden hjemsøgt af en børnehave-tyv. På Akacievej blev et vindue brudt op og tyven stjal bl.a. nøgler til hele institutionen.
I Vejsgårdsparken blev der knust en rude i en dør. Her er der endnu ikke nogen opgørelse over det stjålne.

Indbrud i forretning

Mandag morgen kl. 03:00 begik tre mørkklædte mænd indbrud i brilleforretningen Thiele på Nyvej i Korsør. Butiksdøren blev brudt op og fra stedet blev stjålet 80 - 100 par solbriller af forskellige mærker. De tre mænd bar hver en taske til byttet, og de forsvandt fra stedet på hver sin cykel!  
 
SORØ
 
Indbrud i villa

Fredag kl. 20.15 blev der ved et indbrud i en villa på Kamillevej i Sorø stjålet 3 allianceringe og to guldringe indgraveret "Hans" og "Lotte" samt datoen 4-4-71.

Indbrud i villa

I løbet af weekenden blev der begået indbrud i en villa på Kamillevej i Sorø. Et vindue blev opbrudt med flere forskellige slags værktøj og tyven slap bort med bl.a. et guldarmbånd og nogle kontanter.
 
 
VORDINGBORG
Tyveknægt anholdt

Fredag kl. 14.24 forsøgte to rumænske mænd at stjæle fra frokoststuen i Dagli Brugsen på Nyraad Hovedgade i Vordingborg. Da de så sig opdagede stak de af. Det lykkedes personalet i brugsen at tilbageholde den en gerningsmand, mens den anden stak af i en tysk indregistreret bil. Den tilbageholdte gerningsmand blev overgivet til politiet, der lod ham fremstille i grundlovsforhør i retten i Nykøbing F., der varetægtsfængslede ham til den 01. april.

Indbrud i villa

Fredag aften blev der ved et indbrud i en villa på Solbærvej i Mern stjålet en guldhalskæde og en guldarmlænke i "Murstensmønster" samt 4.700,00 kr. i kontanter.

Indbrud i et fritidshus

Ved opbrydning af en dør til et hus beliggende Sandvejen i Ulvshale, stjal en ukendt gerningsmand blandt andet en vaskemaskine, et TV en PC en symaskine. Indbruddet er sket indenfor de sidste 14 dage.

Indbrud i en villa

På Irisvej i Vordingborg blev der lørdag mellem kl. 16.20 til 21.30 begået indbrud, hvor gerningsmand ved opbrydning af soveværelsesvindue, er kommen ind i huset, som blev gennemrodet. Fra stedet blev stjålet, smykker. Ved hjælp af et godt vidne og politihundens arbejde blev en gerningsmand anholdt.

Indbrud i landejendom

På Langebæk Gade i Langebæk er der i tidsrummet mellem onsdag middag og lørdag eftermiddag begået indbrud. Det er uvist hvorledes tyven kom ind, men stedet bærer tydeligt præg af gennemrodning. Formentlig intet stjålet.

Indbrud i villa

I perioden mellem lørdag kl. 11 og søndag kl. 17 blev der begået indbrud i en villa på Bakkebøllevej i Vordingborg. Et vindue blev brudt op og tyven stjal smykker og en pung med ca. 200 €.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App