Døgnrapport fra Sydsjælland- og Lollands Falsters politi

Efter flere tilfælde af trick-tyveri advarer politiet nu borgerne. Det er allerede lykkes tricktyve at stjæle smykker og kontanter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe:

I forrige weekend blev der ved et indbrud i Haslev Sygehus stjålet diverse skruemaskiner og en rundsav og forskelligt el- og VVS-materiel.

onsdag klokken 14.45 blev en ældre kvinde udsat for et tricktyveri. En mand, som kaldte sig Mogens, spurgte hos en ældre kvinde, om hun kunne veksle 1000 kroner. Kvinden bad ham om selv at kigge efter i hendes pung, og han stjal 200 kroner.

Klokken 16.05 udbrændte en landejendom på Stenbrydervej i Faxe. Det var formentlig fordi et tændt stearinlys var efterladt i et drivhus, der stod tæt på ejendommen. Brandvæsenet reddede to hunde, en kat og en hest i sikkerhed. Der var ingen personer i boligen.


Guldborgsund:

Tirsdag aften eller natten til onsdag blev der brudt ind i en nybygning på Åkandevej i Toreby, og der blev stjålet håndværktøj, elmotorer til garageporte og sømpistoler med mere.

Onsdag formiddag blev der ved et indbrud i en villa på Klodskovvej i Stubberup stjålet to punge, der indeholdt et større kontantbeløb.

På Hans Egedesvej i Stubbekøbing henvendte to sigøjnerlignende kvinder sig i et hus hos en ældre kvinde omkring klokken 12.20. De skabte meget forvirring og den ene var inde i kvindens stue. Den ældre kvinde bad dem forsvinde, og der blev ikke stjålet noget fra stedet.

Den ene kvinde beskrives som ca. 60 år, kraftig af bygning, mørkt hår og var iført en lys frakke og bar på en buket blomster. Den anden kvinde er ca. 40 år gammel, også kraftig af bygning, var iført et stort tørklæde, der var bredt ud over hendes skuldre.


Næstved:

Tirsdag aften eller natten til onsdag stjal ukendte gerningsmænd cirka 1 ton kabelskrot fra KAVO´s genbrugsstation i Arløse.

På Storegade i Glumsø begik en tyv indbrud mellem tirsdag kl. 21.30 og onsdag kl. 06. Der blev stjålet to mobiltelefoner af mærket Nokia LG U8120 og kontanter.

Fra caferteriet i Super Best fik en ældre kvinde stjålet sin pung onsdag cirka kl. 12. Pungen havde hun i sin rygsæk, og indeholdt kontanter samt Dankort til DIBA. Tyven nåede at hæve penge fra Dankortet inden det blev spærret.

Der blev igen begået hærværk mod en mur ved Kæhlersbakken, hvor en ukendt gerningsmand mellem tirsdag kl. 16 og onsdag klokken 15.35 havde skrevet ulæselige bogstaver eller tegn med hvid spraymaling på cirka en kvadratmeter af muren.

På Troldehøjen begik en ukendt gerningsmand indbrud i en villa mellem søndag kl. 16 og onsdag kl. 16.30. Der var pillet en rude ud af huset, og fra stedet var der stjålet et fladskærmstv en fladskærm til en PC´er og smykker.

På Figenvej holder naboerne øje med hinandens huse, når nogle er på ferie. Det var årsagen til at politiet blev tilkaldt onsdag kl. 21.10, hvor der var set to mørklødede mænd løbe fra stedet mod Haribo Hallen. Gerningsmændene havde taget en rude ud, og havde været rundt i huset. Der blev fundet tyvekoster udenfor et vindue. De to beskrives som 16 til 20 år, 180 cm. høje, spinkel af bygning, sort påklædning med hætte.


Slagelse:

Fra tirsdag klokken 12 til onsdag kl. 10 stjal ukendte gerningsmænd tre træbordplader og en granitbordplade fra en lejlighed, der er under renovering. Det blev også stjålet et fladskærmstv. Alt i alt er der stjålet for 250.000 kroner.

Tirsdag ved 18-tiden blev et ældre ægtepar udsat for et tricktyveri i deres bolig på Ørnumvej i Korsør. Manden lukkede en kvinde ind, som han troede var konens bankoveninde. Da husets frue kom, opdagede de endnu en kvinde i huset. Begge kvinder løb ud og væk fra huset. Dagen efter opdagede ægteparret, at der var stjålet 4500 kroner.

Den ene kvinde beskrives som 19 til 23 år, udenlandsk af udseende, smalt ansigt, sort hestehale, talte gebrokkent dansk og bar en halvlang, sort frakke, sort nederdel med guld eller sølvstriber.

Den anden kvinde er også 19 til 23 år, udenlandsk af udseende, havde et smalt, spidst ansigt og var iført en grå tophue, sorte skindhandsker og en grå lumberjakke.

Onsdag kl. 12.30 fik en kunde i Fakta på Rådhuspladsen i Slagelse stjålet en sort læderpung fra en åben taske. Pungen indeholdt 600 til 700 kroner og diverse private papirer.

Politiet fik onsdag klokken 19.17 en anmeldelse om, at en grøn bil gennem længere tid havde holdt på Industrivej i Næstved. Da patruljen ankom til stedet, viste det sig, at personerne i bilen opholdt sig helt legalt på stedet. Der var tale om et ungt par, der havde siddet og hygget sig, og derved havde kommet til at aktivere bilen horn et par gange.


Sorø:

Tirsdag aften eller natten til onsdag blev der ved et indbrud i en villa på Parallelvej i Ruds-Vedby stjålet et stereoanlæg af mærket B&O, en DVD-afspiller, en MP3-afspiller og en barnevogn.

Fra en taske stjal en ukendt gerningsmand en lys/beige pung, der indeholdt 5000 kroner og diverse personlige papirer. Tyveriet skete på Storgade i går mellem klokken 13.30 og 13.40.


Vordingborg:

På Smedestræde i Bogø By udbrændte et stråtækt hus. Brandårsagen er formentlig en skorstensbrand, der har bredt sig til etageadskillelsen. Ingen personer kom til skade.