DMI varsler – hedebølgen forlænges med endnu en dag

Varme- og hedebølgen er over det meste af landet. Holbæk og Kalundborgområdet vil opnå de højeste temperaturer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste steder, men særligt den nordvestlige del af regionen, vil opnå høje temperaturer, oplyser DMI

quote Holbæk- og Kalundborg-området være oppe på omkring 28 grader

Mette Wagner, vagthavende DMI

- I morgen vil vi lokalt omkring Holbæk- og Kalundborg-området være oppe på omkring 28 grader, fortæller vagthavende hos DMI, Mette Wagner.

Og det betyder altså endnu en dag med hedebølge.

Fænomenet hedebølge er defineret ved minimum tre sammenhængende dage med mere end 28 grader, og i morgen melder vejrprognosen fra DMI mellem 23-28 grader.

Men det er ikke alle steder i regionen, der vil blive ramt lige hårdt.

- Vinden vil komme fra øst, og det betyder at der i Vordingborg, Stevns og Køge området, vil være køligere og blot være en varmebølge, oplyser Mette Wagner

Kan være farligt

Temperaturen i dag forventes de fleste steder at nå op mellem 25 og 30 grader og lokalt helt op til omkring 32 grader, og det varer ved oplyser DMI.

De varme temperaturer gør, at der er tale om en kategori to varsel, farligt vejr. Det betyder, at hedebølgen kan være farlig for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme.

Derfor skal man huske at drikke rigeligt vand og forsøge at holde kroppen nedkølet. Og det sidste råd ser ud til at være gået rent ind hos mange danskere.

Rigtig mange badegæster

Rigtig mange mennesker var i weekenden taget på stranden for at få sig en is og en kold dukkert. Blandt andet Stillinge Strand og Enø Strand var særligt velbesøgte, og det gav anledning til flere politianmeldelser.

Anmeldelserne lød på alt fra, at der ikke blev holdt afstand, biler der var uhensigtsmæssigt parkeret og gæster på Stillinge Strand, der syntes, at der blev sejlet med jetski for tæt på stranden, oplyser politiet.

Men da politiet ankom, viste det sig at forholdene generelt var i orden, og alle retningslinjer blev overholdt.

Kun et sted var kunderne i kø kommet lidt for tæt på hinanden, og det gav anledning til en vejledende snak fra politiets side.