Distriktschef: Fejl at 16-årig gik ned med omsætning

Det var en fejl, at en 16-årig ansat fik lov at gå ned med dagens omsætning tirsdag aften, hvor hun på vejen til banken blev udsat for røveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle aldrig have været en 16-årig pige, der tirsdag aften blev sendt ned for at aflevere dagens omsætning fra en forretning i Vestsjællandscentret i Slagelse. Det fortæller distriktschefen for den butik, hvor pigen arbejder.

- Jeg er distriktschef for 4 butikker, og der er ingen steder, hvor skolepiger går ned med omsætningen. Det er fuldstændigt uforståeligt, at det er sket her, og det har jeg selvfølgelig talt med butikschefen om, siger hun til TV ØST.

Butikschef: 16-årig havde fået kurser

Den 16-årige gik ned med dagens omsætning, da forretningen lukkede klokken 19. Omkring klokken 19.30 blev hun overfaldet af 3 personer på et græsstykke ved Sct. Mikkels Kirke. De skubbede hende omkuld og tog pengene fra hende. TV ØST bragte historien i 22.20-udsendelsen tirsdag aften, og siden har flere harceleret over, at forretningen sendte en bare 16-årig af sted med omsætningen.

Butikschefen forsvarer dog valget.

- Pigerne her har selv bedt om mere ansvar, og det har jeg valgt at give dem. Den pågældende pige har været hos os i 1 år og har fået private kurser i, hvordan hun håndterer pengene, og hvad hun skulle gøre i tilfælde af røveri. Jeg har hele tiden haft fuld tillid til, at hun kunne klare opgaven, og hun gjorde, hvad hun skulle. Gav pengene fra sig og beskyttede sig selv, siger chefen.

Distriktschef: Det er ikke kutyme

Distriktschefen er trods forklaringen stadig totalt uforstående over for beslutningen.

- Det er ikke kutyme, at 16-årige skolepiger går ned med penge. Det skal altid være enten butikschefen eller en salgsassistent, og de er altid over 18 år. Om kort tid får vi ny butikschef og ny salgsassistent i forretningen, og der vil jeg sætte mig ned og gennemgå reglerne grundigt med dem, så der ikke er nogen, der er i tvivl om, at 16-årige piger ikke må gå ned med pengene, siger distriktschefen, der før røveriet havde aftalt med butikschefen, at samarbejdet skulle stoppe.

Politiet har brug for hjælp

Politiet er stadig på bar bund i forhold til at finde gerningsmændene bag røveriet. Politikommissær Jens Jedig fra lokalpolitiet i Slagelse siger, at de ikke har fået nogen henvendelser fra offentligheden omring hændelsen, og han håber meget, at vidner vil melde sig.

- Der er kun givet et sparsomt signalement af gerningsmændene, så vi er meget afhængige af offentlighedens hjælp. Vi vil gerne høre fra folk, der har befundet sig ved Vestsjællandscentret eller på ruten fra centret og ned til Jyske Banks døgnboks. Det sted, hvor overfaldet fandt sted, er oplyst, så hvis nogen har opholdt sig i nærheden, burde de kunnet have set noget, siger Jens Jedig.

De 3 røvere beskrives som:

  • A: Mand, cirka 180-185 centimeter høj, almindelig af bygning og iført mørkt tøj og hue ned over ansigtet så man kun kunne se øjnene.
  • B: Mand, udlænding, da han talte dansk med accent, cirka 160-170 centimeter høj, tynd/spinkel af bygning, iført mørkt tøj og hue ned over ansigtet så man kun kunne se øjnene.
  • C: Mand. Iført sort tøj og hue ned over ansigtet så man kun kunne se øjnene.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner og kan træffes på telefon 114.

Distriktschefen har ikke ønsket at få navnet på forretningen frem af hensyn til personalets sikkerhed. Navnet er redaktionen bekendt.