Diskotek frasorterer indvandrere

Hvis du er indvandrer, skal du ikke nødvendigvis regne med at blive lukket ind på diskotek "Check Point" i Nykøbing Sjælland. Diskoteket lukker nemlig kun et vist antal indvandrer ind per aften. Også selvom det er et brud på dansk lovgivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fredag eller lørdag aften med kø foran "Check Point", er det ikke alle, der er lige for loven. For når dørmanden skal beslutte hvem, der er inde, og hvem, der må blive ude, så spiller race en rolle.

- Det er ikke fordi, vi er racister, men vi kigger på sammensætningen mellem danskere og indvandrer. Bliver der lukket for mange indvandrer ind, så bliver de andre gæster utrykke. Derfor sorterer vi i dem, vi lukker ind, siger, Carsten Jensen, Restauratør på "Check Point".

Diskoteket henviser til, at de selv må bestemme, hvem der skal lukkes ind ifølge restauratørloven. Men dén argumentation holder ikke vand, siger lederen af Dokumentations- og Rådgivningscentret for Racediskrimination.

- Det er et klart brud på dansk lovgivning, det er diskrimination, og det kan straffes ifølge straffeloven. Man må ikke sortere i folk på baggrund af race, understreger Jens Brøsted, leder af Dokumentationscentret.

I november blev en ung mand med indvandrerbaggrund afvist ved døren på Check Point med den begrundelse, at sammensætningen mellem indvandrer og danskere ellers ville blive skæv. Politiet har prøvet at få den unge mand til at anmelde diskoteket, men uden held. Nu bør politiet handle alligevel, mener Rådgivningscentret.  

- Politiet bør tage sagen op på egen hånd, også selvom de ikke har fået en anmeldelse. Hvis loven om ligebehandling skal have nogen mening, så kan politiet ikke sidde og vente på en anmeldelse, siger Jens Brøsted.      

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er man klar til at skride ind overfor "Check Point"

- Vi vil undersøge sagen, og det er klart, at forgår der ulovligheder, så skal det stoppes, siger Politiinspektør, Henrik Mikkelsen.     

Hos "Check Point" er der ingen forståelse at hente. Her mener Carsten Jensen stadig, at han har loven på sin side.

- Vores dørmand tager beslutningen om hvem, der skal lukkes ind. Det er jo også ham, der i sidste ende skal holde ro og orden.