¨

Direktør for populær uddannelse i Vordingborg: Der er behov for samme tilbud i Nordvestsjælland

Peter Staun Kastholm, direktør for TAMU-uddannelserne, vil gerne etablere et TAMU-center i Nordvestsjælland. Foto: Ida Valsted - TV ØST

TAMU-uddannelsen i Vordingborg hjælper deres elever med at få fast arbejde. De unge i Nordvestsjælland skal have samme tilbud, mener direktør.

- Vi er fyldt fuldstændigt op i hele landet, fortæller Peter Staun Kastholm, der er direktør for TAMU-uddannelsen.

Han oplyser, at der er ventelister på fem af de seks TAMU-uddannelsescentre i Danmark.

På TAMU-uddannelsen kan unge uden tilknytning til arbejdsmarkedet gennemføre et forløb på 34 uger og efterfølgende være garanteret et job.

I Region Sjælland findes der ét TAMU-center i Vordingborg, men der er behov for endnu et center i den nordvestlige del af regionen, mener direktør Peter Staun Kastholm.

- Der er et behov i det nordvestsjællandske i området mellem Odsherred og Holbæk, hvor der også er en stor del unge, der er uden uddannelse og uden tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Peter Staun Kastholm.

Han fortæller, at flere unge pendler fra den nordvestlige del af Sjælland for at gå på et TAMU-forløb.  

- Vi har, både i vores afdeling i det københavnske og i Vordingborg, elever, der kommer fra Slagelse, Holbæk eller Kalundborg, siger han.  

Lang venteliste

TAMU-centeret i Vordingborg er et af de seks centre, der har den længste venteliste. Her er der lige nu 25 elever som venter på at begynde på et forløb.

Det kan betyde frafald, hvis der går for lang tid, fra en ung henvender sig til en uddannelse som TAMU, til der er mulighed for at starte et uddannelsesforløb, fortæller Peter Staun Kastholm.

HVAD ER TAMU?

TAMU står for Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelse og udbyder netop arbejdsmarkedsuddannelser baseret på reelle produktions- og serviceydelser.

 

Målgruppen er unge mellem 18 og 30 år, der på grund af personlige og sociale udfordringer ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Hvis de unge gennemfører TAMU, skal de også være garanteret et job

 

Uddannelsen foregår på seks centre rundt omkring i landet, heraf ét i Vordingborg, og i TAMU i Vordingborg udsteder årligt ca. 70 kompetencebeviser.

Se mere

- Målgruppen er ikke særlig god til at vente. Det er nogle elever, som skal i gang, når de banker på vores dør. De fører ikke kalender, og det kan være, at de så ikke er klar, når der er plads, siger Peter Staun Kastholm. 

Han fortæller, at grunden til ventelisten i Vordingborg muligvis er, at der ikke er så mange andre muligheder for uddannelse for den gruppe af unge, som går på TAMU i Region Sjælland.

- Jeg tror, det er fordi, der er en større gruppe af unge, der er faldet igennem systemet, end der for eksempel er i hovedstadsområdet eller de andre store byområder i Aarhus og Odense. Der er måske heller ikke så mange andre tilbud, og så bliver vi det mest ideelle tibud, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App