Dieselbiler populære

Vi kører længere på literen. Store firhjulstrækkere er skiftet ud med små dieselbiler. Forårets omlægning af afgift på biler ser nu ud til at virke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I foråret blev afgiftsystemet for biler ændret for at mindske forureningen. De små dieselbiler, der kører langt på literen, blev billigere, mens firhjulstrækkere steg i afgift.

- Vi kan tydeligt mærke en forskel. Der er kommet en stor efterspørgsel på de små miljøvenlige biler, siger autoforhandler Christian Frederiksen, der er direktør i L.O. Frederiksen A/S i Holbæk.

Købere der kører meget - sparer mere. Det kan mærkes i et område som Region Sjælland, hvor mange pendler.

- Vi har mange nye indbyggere i Holbæk, som arbejder i København. Derfor kan vi nok mærke et større pres herude end i hovedstaden. Pendlerne vil have biler der kører op mod 20 kilometer på literen, fortæller Christian Frederiksen.

Faktisk sælger de tre mest populære små dieselbiler 10 gange så godt som sidste år. Det viser en opgørelse, som de danske bilimportører har lavet for Nyhedsavisen. Samtidig falder salget af de benzinslugende firehjulstrækkere.

- Det er da glædeligt, at vores tiltag ser ud til at virke, siger Christian Wedell-Neergaard (Kons.), der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Folketinget.

Eneste minus for dieselbil-køberne er, at den store interesse danner kø hos importørerne. Der kan være op til tre måneders leveringstid.