DFer vil hjælpe afghaner med familie-sammenføring

Regionrådsmedlem Michael Rex (DF) går nu ind i sagen om lægen fra Ringsted, Mohammad Zaher Ataei, der vil have sin kone til landet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis Michael Rex tog mandag formiddag fat i sagen om den 43-årige afghanske læge Mohammad Zaher Ataei, som ønsker familiesammenføring med sin kone.

Der er gået tre år med at vente, men nu ser det ud til at de lokale regionsrådspolitikere fra Region Sjælland kommer lægen på Næstved Sygehus til undsætning.

Han har taget sagen op på et udvalgsmøde i Regionsrådet.

- Region Sjælland har meget stor mangel på læger, og her har vi altså en person, som er læge og ansat af Region Sjælland. Hvis han ikke kan få sin kone til Danmark, så overvejer han altså at sige sit job op og flytte, fortæller Michael Rex, der er medlem af Regionsrådet for Dansk Folkeparti.

Mohammad Zaher er glad for sin nye - noget uventede - ven.

- Jeg takker Michael Rex. Jeg synes, det er en god idé, og jeg håber, at det hjælper, fortæller Mohammad Zaher Ataei, der bor i Ringsted.

Sagen om den 43-årige læge begyndte, da han på grund af sit danske statsborgerskab ikke måtte rejse ind i Afghanistan for at gifte sig med sin afghanske kæreste. Derfor valgte parret at blive gift i det afghanske konsulat i Iran. Men et ægteskab, der er indgået i et udenlandsk konsulat i Iran, kan ikke blive godkendt i det iranske Indenrigsministerium. 

Den manglende godkendelse har betydet, at Udlændingestyrelsen og Integrationsministeriet har afvist at lade Mohammad Zaher Ataeis kone flytte til Danmark.

Og det på trods af, at Mohammad har egen lejlighed, et godt job som læge i Roskilde og Næstved og penge på bankkontoen.

- Hvis de har accepteret mig, og jeg arbejder her og vil integreres i det danske samfund, så skal jeg også have min kone her, mener Mohammad.

Regionsrådet vil nu tage kontakt til den afghanske læge, så de sammen kan beslutte, hvordan Mohammad er bedst hjulpet i sagen.