Det trækker ud med sundhedsfaglig ekspertise på 112

Der vil gå længere tid inden personer med sundhedsfaglig uddannelse skal være med til at vurdere opkald til politiets alarmcentraler

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der vil gå længere tid inden personer med sundhedsfaglig uddannelse  skal være med til at vurdere opkald til politiets alarmcentraler. Landets fem regioner går efter en samlet aftale med justitsministeren, og foreløbig er det en sag, som et udvalg under Sundhedsstyrelsen arbejder med. Det oplyser chefkonsulent i Region Sjælland, Peter Mondrup Braad til Sjællandske.

Regionerne er enige om, at der skal gøres noget ved de gentagne eksempler på personer, der bliver afvist af politiets alarmcentraler og siden viser sig vitterlig at være alvorligt syge eller døende. 

I sidste uge pegede også den specialeansvarlige overlæge på Roskilde Sygehus' nye behandling mod blodpropper i hjernen på behovet for at få sundhedsfagligt personale ind over på alarmcentralerne.

- Vi kan ikke leve med, at det sker. Det er helt uantageligt, lød det fra Karsten Ellemann med henvisning til, at den nye behandling mod blodpropper i hjernen skal i gang inden for tre timer for at virke, skriver Sjællandske.