Det tegner til et ja

Tidligt i morges indgik FOA og kommunernes Landsforening forlig. Her i regionen regner de fleste formænd med at anbefale et ja

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag eftermiddag, havde de lokale FOA formænd kun set dele af aftelen på skrift. Lokalfomændene er derfor afventende, men også optimistiske: 

- Jeg har ikke set alt endnu. Men jeg er rimelig sikker på, at det er et godt forlig. Dennis Kristensen lyder tilfreds, så jeg tror, det er en udmærket aftale, siger Mogens Larsen, formand for FOA Guldborgsund.

- Jeg synes det ser fornuftigt ud, vi har ikke fået en ligelønskommision, men ellers ser det godt ud. Det siger Sigurd Gormsen fra FOA Midtsjælland

- Det er godt med et resultat. Det er nogle fornuftige tal, så jeg bakker op om aftalen, siger formand Bent Hvolgaard fra FOA Sydsjælland.

- Jeg glæder mig til at se nærmere på aftalen. Men det er da dejligt, hvis vi kan blive færdige med konflikten, siger Anette Jørgensen, formand FOA Lolland.

- Jeg kun ganske lidt om aftalen, men det ser godt ud. Der er noget at forholde sig til, siger formand i FOA Nordvestsjælland, Jutta Larsen.

I alt fire kredse er temmelig sikre på at de vil anbefale et ja. Det er Guldborgsund, Midtsjælland, Sydsjælland og Køge. Mens man i Holbæk, Kalundborg og på Lolland venter til bestyrelsesmødet med at tage endeligt stilling. 

Ifølge en pressemedelelse fra Dennis Kristensen betyder forliget, at social- og sundhedspersonalet stiger 3000-4200 kroner i overenskomstperioden, pædagogmedhjælperne 2270-4170 kroner, og dagplejerne stiger mellem 2570 og 2760 kroner.