Det svære studievalg skal gå hurtigt

Den første student i Region Sjælland sprang ud onsdag, men er studenterbeviset mere end et 1 år gammelt, er det en god ide at overveje fremtidsplanerne nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra næste år bliver det svære for de lidt ældre studenter at komme ind på de videregående uddannelser. Hvis studenterbeviset skal omsættes til en kandidatgrad, er det derfor en god ide at søge ind nu hvis studentereksamen stammer fra 2006 eller før.

- Hvis man vil behandles på lige fod med alle andre, så skal man søge ind i år, understreger Vejleder, Knud O. Frandsen.  

Det er nye regler fra Undervisningsministeriet, der fra 2009 giver studenter mulighed for at gange deres karaktergennemsnit med 1.08. Men er studenterbeviset mere end to år gammelt, gælder de nye regler ikke.

- Ifølge lovgivningen skal man tage folk oppe fra og ned. Hvis man tager en ny og en gammel student, der i udgangspunktet har det samme snit, kan den nye student fra næste år gange med 1.08. Den nye student får altså et højere snit, og kommer derfor først ind, forklarer Knud O. Frandsen.     

For at gøre opmærksom på de nye regler sætter Undervisningsministeriet gang i kampagnen "Wake up call".

Du kan se mere på http://5juli.dk/