"Det kan være et problem for dem, der ikke kan huske, hvilken medicin de skal have"

Hvis man ikke ved, hvilken medicin man skal have, kan Sundhedsplatformen være problematisk, lyder det fra en patient fra Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ved, hvad det er for noget medicin, jeg skal have. Men det kan være et problem for dem, der ikke kan huske, hvad det er for noget medicin, de skal have.

Sådan siger Anette Skovlund, der er patient på Holbæk Sygehus.

Udtalelsen kommer, efter den kritik som både Køge Sygehus og Holbæk Sygehus har rettet mod sygehusledelsen, efter det nye it-system, Sundhedsplatformen, er blevet taget i brug. Det er nemlig problematisk at få et overblik over patienternes medicin og ændre i doser eller typer.

Politiken har i dag gengivet flere dele af et brev, som overlæger på Køge Sygehus har sendt videre til sygehusledelsen.

Her kommer lægerne med nogle konkrete eksempler på de problemer, de oplever med medicinmodulet i Sundhedsplatformen.

Et tungt, tungt system

Og det er en kritik som Anne Jung, der er formand for Overlægerådet på Holbæk Sygehus, deler.

- Det er et tungt, tungt system, siger hun. 

I brevet fra lægerne på Køge Sygehus beskriver en læge, at vedkommende har haft svært ved at tilpasse en patients smertestillende medicin. Det viste sig at være "noget af en opgave".

Lægen forsøgte uden held at ordinere ét middel og stoppe et andet. Det endte med, at lægen ikke var klar over, hvad der stod på patientens medicinliste, skriver lægen ifølge Politiken.

- Jeg har fuldstændig samme oplevelse, siger Anne Jung.

- Vores patienter er komplekse. De fejler tit flere ting, og det giver os nogle store udfordringer i Sundhedsplatformen i forhold til medicingivningen, siger Anne Jung

Patienterne er ikke utrygge

Men det er ikke, fordi patienterne er utrygge.

- Jeg ved, hvad jeg selv skal have af medicin, jo. Det har jeg fået i mange år, siger Finn Christensen, der er patient på Holbæk Sygehus. 

Og det mener koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, heller ikke, at der er grund til.

- Jeg synes slet ikke, at patienterne skal være utrygge, siger han.

Men han indrømmer dog, at systemet har vist sig at være problematisk i nogle henseender.

Situationen er således, at vi jo behandler patienterne, men vi har et medicinmodul, som gør det besværligt og langsommeligt, og det har vi sådan set vist i et stykke tid, siger Lars Onsberg Henriksen.

Flere overlæger mener at der er direkte fare for patientsikkerheden i Region Sjælland efter indførelsen af sundhedsplatformen