"Det kan koste menneskeliv"

Brandstationen i Vig i Odsherred skal lukke, hvis det står til borgmester Finn Madsen, men indsatslederen ved brandvæsnet mener, det kan få store konsekvenser for borgerne ved ildebrande og ved trafikulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var stor utilfredshed med borgmesterens udmelding hos borgerne i Vig i dag

- Hvis det går galt, så er jeg jo ildestedt, rigtig ildestedt, siger Lise Pedersen, Egebjerg.  

- Jeg synes, det er utrolig utrygt, når man ringer til brandvæsnet og de så er ude et andet sted og så har de lukket den her, siger Lissen Find fra Grevinge.

I Vig og omegn skal de vente op til ti minutter længere på brandbilerne, hvis politikerne i morgen beslutter at lukke brandstationen, som borgmesteren har lagt op til.

- Jeg frygter jo i sidste ende, at det kan betyde menneskeliv, det er helt sikkert borgernes sikkerhed, vi taler her, siger indsatsleder René Svendsen ved Vig brandstation.

Der er i dag en brandstation i Nykøbing Sjælland, i Vig og i Asnæs.  Men lukningen af en brandstation i Vig mener borgmesteren ikke giver en serviceforringelse.

- Responstiderne bliver en lille smule længere i Vig området, end de er i dag, men det er den sikkerhed, vi må tage på os, at en harmonisering giver for borgerne. Er det ikke en serviceforringelse? Ikke efter min opfattelse, siger borgmester i Odsherred, Finn Madsen, Soc.dem. 

Besparelserne sker samtidig med at, Odsherred kommune er sat under administration af velfærdsministeriet og skal spare 300 mio. kr.

- Er det så ikke rimeligt nok, at det også går ud over jer? Jo helt klart, selvfølgelig skal det også gå ud over brandvæsnet, vi synes bare, det er forkert, at man lukker en station i stedet for at spare alle steder, så alle borgerne får en rimelig god service, siger René Svendsen. 

Ville I have lavet de her besparelser, hvis ikke I stod i den her situation? Det ved jeg ikke. Det her er situationens alvor, derfor er vi nødt til at gøre de her ting, siger Finn Madsen.

Men borgerne i Vig synes, politikerne skulle finde andre steder at spare.

- Det er folks sikkerhed og tryghed og den synes jeg ikke, man skal spare på, siger Lissen Find, Grevinge.

- Man må finde noget andet at spare på, siger Gunnar Sørensen, Vig. 

Beredskabsstyrelsen fortæller i dag, at kommunesammenlægningerne ikke har betydet en generel nedskæring i beredskabernes budgetter.