¨

Det kan gå ud over patientsikkerheden

Foto: TV ØST

Situationen på akutafdelingen i Slagelse er så tilspidset, at det kan gå ud over patientsikkerheden. Det fastslår Dansk Sygeplejeråd

Akutmodtagelsen i Slagelse er presset til bristepunktet. Der har været langt flere indlæggelser end ventet, og samtidig er der personalemangel på afdelingen.

- Der er ingen tvivl om, at det kan gå ud over patientsikkerheden, det kan føre til, at der sker fejl, siger Dansk Sygeplejeråds kredsformand Helle Dirksen.

Dansk Sygeplejeråd beskriver situationen på akutafdelingen som meget alvorlig og stærkt bekymrende.

- Der er patienter overalt og ikke nok personale til at tage sig af dem, det er stærkt bekymrende både for patienternes sikkerhed og for sygeplejerskernes arbejdsmiljø, siger kredsformanden.

Dialog med hospitalsledelse

Dansk Sygeplejeråd er nu i dialog med sygehusets ledelse i et forsøg på at bidrage med idéer til løsninger.

Akutafdelingen lider under personalemangel. Det skyldes blandt andet, at flere af sygeplejerskerne fra akutafdelingen i Næstved valgte, at de ikke ville følge med til Slagelse, da akutafdelingen i Næstved lukkede.

- Den forklaring, vi hører, er, at flere sygeplejersker stod over for en reel lønnedgang, og hvis de så i stedet har mulighed for at finde arbejde i nærområdet, så er det klart, at de vælger det, siger Helle Dirksen.

Hun frygter, at de dårlige forhold på akutafdelingen i Slagelse vil få endnu flere til at forlade afdelingen. Derfor opfordrer hun politikerne i Region Sjælland til at skride til handling:

- De bliver nødt til at tage ansvar for situationen på regionens sygehuse. Der er flere sygehuse, der er pressede i øjeblikket, så de bliver politisk nødt til at skabe bedre sammenhæng mellem opgaverne og ressourcerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App