Det er ham eller os

En stor gruppe ansatte på den sikrede institution Kofoedsminde i Rødby truer med at sygemelde sig protest mod forstanderen på stedet. Kravet er klart: Institutionens forstander skal væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går kom det frem, at omkring 100 ansatte på Kofoedsminde har skrevet under på en mistillidserklæring til lederen, Sven Ejner Pejstrup.

Det er voldsomme beskyldninger, der er i det otte sider lange brev. Blandt andet mener de ansatte, at Svend Ejner Pejstrup har været direkte skyld i, at flere af de farligste blandt de indsatte er flygtet og har begået ny kriminalitet, og at han efterfølgende har løjet for statsadvokaten om forløbet.

I aftes havde de ansatte et møde med Region Sjælland, hvor regionsdirektøren ifølge de ansatte sagde, at han nu havde hørt på dem.

De ansatte havde krævet, at regionen fjernede den omdiskuterede forstander med det samme. Derfor undrer det mange ansatte, at forstander Svend Ejner Pejstrup igen er mødt på arbejde torsdag.

Det fik mange ansatte til at true med at gå hjem og ikke vende tilbage før den omdiskuterede forstander er fjernet.

- Vi går hjem nu, nu har vi siddet og drøftet sagen herinde og nu holder vi ikke til mere. Så nu er det slut for i dag, siger Katja Henriksen, der er ansat som pædagog på stedet.  Torsdag eftermiddag blev hun enig med sine kolleger om at sygemelde sig.

Sundhedsdirektør i Region Sjælland, Michael Nørgaard, fastholder, at Kofoedsminde kun har modtaget fem sygemeldinger.

Læs mere:
Mistillid
Flere ansatte på institutionen, Kofoedsminde har skrevet under på en mistillids-erklæring mod forstanderen.
Nyhedsindslag fra 2008-02-27 19:30:00

Kofoedsminde i oprør
Personalet på behandlingsinstitutionen Kofoedsminde i Rødby er i oprør. De er utilfredse med deres forstander, som de mener kører personforfølgelse på de ansatte.
Netnyhed fra 2008-02-27 10:41:00