¨

Det er en ærgerlig situation

Næstformanden for regionens sundhedsudvalg, Jeppe Jakobsen, er overrasket over, at situationen på akutafdelingen i Slagelse er så presset.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, og det var slet ikke det, vi var blevet stillet i udsigt i forhold til at lave den her sammenlægning. Sådan lyder reaktionen fra næstformanden i regionens sundhedsudvalg, Jeppe Jakobsen (DF).

Der har været langt flere indlæggelser på akutmodtagelsen i Slagelse end ventet, hvilket blandt andet betyder, at flere patienter er blevet placeret på gangene.

- Det er ikke acceptabelt, at patienterne ligger på gangene, det er hverken rimeligt eller værdigt, siger Jeppe Jakobsen.

Udvalg har fremrykket sammenlægning

Regionens sundhedsudvalg har besluttet at fremrykke en samling af akutte patienter. I den forbindelse fik akutmodtagelsen i Slagelse mandag de sidste akutte patienter overført fra Næstved Sygehus.

- Jeg mener fortsat, det det var den rigtige beslutning at fremrykke sammenlægningen, men det er tydeligvis ikke blevet gjort godt nok, fastslår han.

Han erkender, at der er brug for øjeblikkelig handling.

- Jeg vil med det samme tage fat i regionens sundhedsdirektør for at få lavet en plan for, hvad der skal ske nu og her, siger han.

Mangel på sygeplejersker

Udover de mange patienter lider akutafdelingen også under personalemangel. Flere af sygeplejerskerne fra akutafdelingen i Næstved har nemlig valgt ikke at følge med til Slagelse.

- Vi må også tage fat i Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd og høre, hvorfor de ikke vil arbejde på afdelingen i Slagelse. Og så må vi gøre, hvad vi kan gøre for at sikre, at det er et godt sted at arbejde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App