Den sjællandske trafikmafia

Sjællandske politikere er gået sammen i en "trafikmafia," der skal samarbejde for at tiltrække trafikinvesteringer til regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række østdanske politikere holdt i torsdags stiftende møde i et uformelt trafikpolitisk netværk, Hovedstadsregionens Trafikforum (HT), som vil arbejde for sammenhængende og langsigtede trafikløsninger i Østdanmark. Mødet mundede ud i en fællesudtalelse:

- Når Jylland med stor succes har tiltrukket trafikinvesteringer, så er det fordi de står sammen og arbejder vedholdende fra projekt til projekt. Region Sjælland og Region Hovedstaden har opnået fælles fodslag om anbefalinger til Infrastrukturkommissionen – både internt og med deres kommuner.

- Sjælland er et sammenhængende bolig- og arbejdsmarked – og dermed én stor pendlingsregion. Derfor er det vigtigt, at de østdanske trafikløsninger er sammenhængende. Det er nu strategisk vigtigt også at stå sammen med ”det tredje ben", nemlig de østdanske folketingspolitikere. 

- I Hovedstadsregionens Trafikforum vil vi være offensive og er klar til at spille aktivt ind i den offentlige debat. Det gælder ikke mindst, når Infrastrukturkommissionens rapport offentliggøres i oktober - og de konkrete forslag skal udmøntes.