Demonstration for Kyllingen

Demonstration ved Post Danmark rundt støtter Michael Rasmussen og kræver svar fra Danmarks Cykle Union.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den fjerde etape af Post Danmark Rundt blev i dag kørt fra Skælskør til Ringsted. Ligesom på andre etaper i cykelløbet var der også i dag demonstration mod Danmarks Cykle Union. Først var der demonstration i Odense.

- Vi gør det dels for at vise vores støtte til Michael, som vi mener er den rette vinder af Tour de France 2007, og så gør vi det fordi vi savner svar fra Danmarks Cykle Union omkring deres involvering i denne her sag, der førte til Michaels udelukkelse fra Tour de France, siger Villy Oravecz Christensen fra Næstved.

Demonstrationen for Michael Rasmusen har ikke gjort indtryk på Danmarks Cykle Union.

- Vi har koncentreret os om alle de mennesker der har bakket op omkring løbet, og det er heldigvis næsten alle dele af Danmarks befolkning der har støttet løbet og det er vi meget glade for, siger formanden Tom Lund.

Denne udtalelse var den eneste formanden for Danmarks Cykle Union ville komme med i dag. Yderligere spørgsmål om dagens demonstration og DCUs rolle i Michael Rasmussens udelukkelse ville formanden ikke besvare.

I Ringsted var der i dag forståelse for demonstranternes holdning.

- Jeg synes det er ok at man overfor Dansk Cykle Union fortæller, at befolkningen har et andet synspunkt end det de har, siger Henrik Christiansen fra Herfølge.

- Det kan jeg godt forstå, jeg synes også det er synd for Michael det der er sket, siger Svend Erik Mølgaard fra Ringsted.

Demonstrationen fra Odense rykkede hertil aften til Næstved til aftenens 5. etape. Demonstranterne bakker op om Michael Rasmussen og kritiserer Danmarks Cykle Unions indblanding i sagen.

- Vi mener at han er pillet ud på et fuldstændig tåbeligt grundlag, og så kræver vi svar fra DCU om hvorfor man overtræder fortrolighedsreglerne omkring advarsler, og hvorfor man offentliggør dem midt under Tour de France, hvor Michael er iført den gule foretrøje. Vi synes det virker meget besynderligt og mistænkeligt, siger  Villy Oravecz Christensen fra Næstved.

I Ringsted var der i dag en stemning af, at Michael Rasmussen var uskyldig dømt.

- Jeg tror egentlig umiddelbart han er dømt uskyldigt, siger Claus Nielsen fra Ringsted.

- Så længe der ikke er nogle beviser, så er han jo uskyldig, siger Kim Nielsen fra Ringsted.

Dagens etape sluttede med at Matti Breschel fra Fakse forsvarede den gule føretrøje.