¨

Demonstration gjorde en forskel

Foto: TV ØST

Forældre og børn her i regionen demonstrerer mod skolelukninger, men politikerne er svære at påvirke. Sidste år viste en gruppe forældre fra Vordingborg, at det kan lade sig gøre.

Politikerne i Vordingborg planlagde sidste sommer at lukke to skoler - en i Mern og en i Kalvehave. Men så samlede en gruppe forældre en masse utilfredse borgere foran rådhuset til demonstration.

- Vi var rigtig mange, og der blev lagt et stort pres på politikerne, siger Fie Sandfeld, der var en af initiativtagerne til demonstrationen.

I løbet af aftenen, hvor politikerne på Rådhuset diskuterede de planlagte skolelukninger, rokkede forsamlingen udenfor ved planen.

- Dørene gik op, og så kom politikerne ud og sagde, at der ikke blev nogle skolelukninger, siger Fie Sandfeld.

Ifølge Bent Greve, der er professor i Samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, kan to ting få kommunalpolitikerne til at skifte mening om skolelukninger.

- Det afhænger af, hvilke argumenter, man kan komme med. Og det afhænger selvfølgelig også af, om man er tæt på et valg eller ej. Sidste år var man tæt på et byrådsvalg, og der har de lokale politikere formentlig været mere nervøse for at træffe upopulære beslutninger, siger han.

01:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App