Debat: Skal billederne slettes?

Billederne med den 14-årige pige og den 16-årige dreng der har samleje er for længst spredt på de unges mobiltelefoner. Skal der gøres noget?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST satte for nyligt fokus på Facebook-generationens manglende begreb om fremtiden, når de spreder video og billeder af sig selv til fester og i penible situationer.

I dag dukkede et meget grelt eksempel på tendensen op i Vordingborg. En dreng, der i dag er 17 år, blev dømt for at have videreformidlet billeder, hvorpå han har sex med en mindreårig pige.

Billederne er spredt for alle vinde
Episoden fandt sted i oktober 2007. Pigen havde bedt drengene om at tage modelbilleder af hende, hvilket udviklede sig til sex, som blev optaget på den ene af drengenes mobiltelefon og efterfølgende sendt videre til venner, der givetvis har sendt den videre til deres venner.

Den 17-årige fik i dag en dom på 30 dages betinget fængsel for at besidde og formidle børneporno, men billederne er stadig derude på diverse mobiltelefoner og harddiske. Og hvem ved hvornår den i dag 14-årige pige kan støde på billederne igen? Måske dukker de op mange år fremme i tiden, hvor hun befinder sig på et andet sted i sit liv.

Hvad mener du at der kan gøres for at komme den slags til livs? Og hvad kan der gøres for at slette billederne nu? Kom med kommentarer herunder.