¨

De unge tog de ældre med ud i naturen

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

200 unge og ældre fra Ældrecenter Symfonien og Holsted Skoles SFO holdt torsdag Naturens Dag.

For andet år i træk drog 75 børn fra SFO’en på Holsted Skole til deres nabo, ældrecentret Symfonien, for at fejre Naturens Dag.

Sidste år undersøgte børn og ældre også naturen sammen til Naturens Dag. Det var en stor succes for både børn og ældre, og det ville begge parter gerne gentage med det ene formål, at børn og ældre skal have en god dag sammen og opleve hinanden og de kvaliteter, som de hver især kan give hinanden.

- Børnene kaster sig ud i aktiviteterne og oplever dem sammen med de gamle. De går til hinanden helt fordomsfrit, hjælper hinanden, snakker, er nysgerrige og åbne og danner gode makkerskaber ung og gammel. Det var en god dag for alle og en del af det samarbejde, som skolen og SFO’en har med Symfoniens beboere, siger Søren Spangby, leder af Holsted Skoles SFO.

Dagen begyndte med velkomst og en fællessang, der er skrevet til anledningen. Derefter var der en stribe poster og aktiviteter, som børnene og de ældre skulle prøve sammen. En post handlede om at lave sin egen sæbeboblering i pil og blæse store sæbebobler. En anden post var om skind, kranier og knogler, og i en tredje post skulle deltagerne fange insekter og bygge insekthotel til dem.

Det var alle opgaver, hvor børn og ældre kunne arbejde sammen, hjælpe hinanden og udveksle oplevelser og erfaringer.

I alt deltog cirka 200 unge – som ældre.

Nedenstående video er indsendt af Søren Spangby, SFO-leder på Holsted Skole SFO:

00:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App