De gode synder

Mange kæmper hårdt mod kager og cigaretter. Men det gode liv består også af en lur, lidt chokolade og en cola i ny og næ.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, det er et fattigt liv, hvis man ikke også tillader sig selv de små synder.

Sådan siger ernærings- og motionscoach Nina Brandt fra København, som rådgiver om den rette livsstil. 
Hun understreger, at det gode liv ikke kommer af at overholde en streng diæt, holde sig fra rygning og i øvrigt få al den motion, som man bør i følge anbefalingerne.
Der skal også afslapning til.

- Hvis man virkelig har en dag, hvor man bare er helt vildt flad, så lad være! Bliv hjemme! Smæk benene op! Måske faktisk være rigtig synde-agtig og ringe ind på sit arbejde og sige, at man er syg, for nogle gange er det faktisk det, der forebygger, at man bliver syg.

Ifølge Nina Brandt handler det om at nyde livet og derved forbedre helbredet.

- Hvis det for nogle er den ene cigaret, når de går ud, der gør livet lidt grønnere, jamen så er det jo også livskvalitet. Og det gør jo rent faktisk rigtig meget for vores sundhed, siger hun.

Jesper Stadil coacher mod stress. Han understreger, at hvis man er i en stresset situation, bør man være ekstra opmærksom på at nyde hverdagens små synder:

- Jeg tror, at hvis du går hen og bliver fanatisk samtidig med, at du vil nedbringe din stress, så risikerer du simpelthen, at det vil få den modsatte effekt - at du øger dit stressniveau i stedet for, siger han.

Hård motion kan være godt for helbredet, men ikke i en stresset situation, da hård motion danner adrenalin - et stof, som kroppen i forvejen har overskud af, når man er stresset.
Derfor er hård træning ifølge Jesper Stadil ikke en god ide, når man er stresset.

Løsningen på det gode liv er altså en balance mellem afslapning og motion - i moderate mængder.