DBU: LFA-dom står ved magt

Selvom Lolland Falster Alliancens spillere ikke som først antaget blev madforgiftet, står afgørelsen om, at kampen mod Frem skal spilles om, ved magt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DBU besluttede i mandags, at kampen mellem LFA og Frem skal spilles om, efter at LFA måtte aflyse kampen få timer før start fordi ti førsteholdsspillere havde lagt sig syge med madforgiftning. Det fremgik af DBUs afgørelse at spillerne havde spist suppe og derefter mexicanske pandekager i klubbens restaurant.

- Foreholdt at 10 spillere blev ramt af et maveonde/madforgiftning - heraf otte spillere, der angiveligt var udtaget til kampen mod Frem - og med sikkerhed syv spillere, der var i truppen til den foregående turneringskamp, er det udvalgets vurdering, at LFA blev akut ramt af en 'force majeure'-situation, hed det i afgørelsen fra DBU.

I dag er klubbens restaurant blevet frikendt af levnedsmiddelkontrollen, som i stedet kunne slå fast, at spillerne var blevet ramt af en virus, som de havde smittet hinanden med. Men selvom det altså ændrer på det hændelsesforløb, som DBU har truffet afgørelse ud fra, bliver der ikke ændret ved dommen, skriver fodbold-sitet bold.dk. 

- Overhovedet ikke. Det må være en virus, der stammer fra et eller andet. Vi kan jo ikke blande os i, hvad de går og spiser. Det kommer slet ikke sagen ved som sådan. Det vi er gået ud fra og har fået at vide er, at de er blevet syge af det samme, siger formanden for DBUs DM-disciplinærudvalg Johnny Rune til bold.dk.

Men med madforgiftning vil de jo alle være blevet smittet i løbet af en halv times tid, men med en virus kan infektionsforløbet have været længere?

- De må være blevet smittet inden for meget kort tid, siden de er så mange, der er blevet syge på en gang, så det har ikke noget at sige, siger Johnny Rune.

Frem overvejer i øjeblikket, om de skal anke DBUs afgørelse. De havde ønsket en skrivebordssejr på 3-0.