Datter til dement populær i is-sag

Elsebeth A. Riismøller fra Næstved er på under et døgn blevet allemandseje på Facebook, hvor hun lagde et brev op, der takkede for is til sin demente far.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er fuldstændig målløs. Det er helt vildt!

Sådan lyder reaktionen fra Elsebeth A. Riismøller, der de seneste 22 timer er blevet voldsomt populær på Facebook. Her lagde hun onsdag et billede op på sin side af et brev, hun havde afleveret til en ansat på en tankstation i Næstved for at sige tak for is.

Havde glemt dankortet

Forleden var hun trillet af sted med sin far i kørestolen fra ældrecenteret Symfonien og hen til Shell på Ringstedgade for så mange gange som før at købe is. Hendes far er dement, og isen på tanken er en af de faste ting, de gør sammen og en af de glæder, han stadig har i livet. Men da far og datter kom frem, opdagede Elsebeth A. Riismøller, at hun havde glemt sit dankort.

Da hun spurgte, om hun kunne få lov til at låne en is, var manden ved kassen først en smule tøvende, men sagde så 'Ved du hvad, det er ikke noget problem. Jeg skriver en seddel til min kollega. Men skal du ikke også selv have en is med?'

Kombination af tillid, tak og sygdom

Senere vendte hun tilbage med pengene og et takkebrev til manden bag kassen, og det er altså det, der er blevet liket over 27.000 gange og delt flere end 1400 gange på Facebook.

- Jeg har før delt opslag på facebook, som er blevet populære, men slet ikke i samme grad som det her, og det gik først op for mig, hvor vildt det var, da forskellige medier begyndte at ringe. Jeg tror, det er kombinationen af mandens tillid til os, det at jeg skriver et brev til ham, men også at der er noget sygdom involveret. Folk kan relatere sig til sådan en situation. Det havde ikke været verdens undergang, hvis han havde sagt nej til os, men det betød bare rigtigt meget, at han sagde ja, siger Elsebeth A. Riismøller.

Ros fra chefen

Hun er glad for, at hendes glade budskab er nået langt ud, og at også den ansatte på tankstationen har fået skulderklap.

- Jeg ved, at hans chef har lagt et opslag på Facebook, hvor hun skriver, at hun er stolt over at have sådan en medarbejder. Jeg elsker at sprede positive budskaber, men det bedste er næsten, at han har fået den ros af sin chef, siger Elsebeth A. Riismøller.

Du kan se den populære Facebookside og brevet her.