Dårligt år for Harboes Bryggeri

Dårligt vejr og hård konkurrence gik ud over regnskabet hos Harboes Bryggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det seneste regnskab frem til 1. maj 2008 viser et fald i omsætning og en kraftig nedgang i indtjeningen.

For koncernen som helhed faldt nettoomsætningen med 0,9 procent til 1,37 milliarder kroner. Bryggeridelen måtte dog indkassere et fald på 4,4 procent i omsætning, mens fødevarevirksomheden gik godt 20 procent frem.

Den våde og kolde sommer 2007 gik ud over efterspørgslen efter øl. Samtidig blev mærkevareøl i høj grad solgt til discountpriser i butikkerne, hvilket satte Harboes Bryggeri under yderligere pres. Et nyt anlæg i Tyskland blev desuden forsinket i seks måneder, og råvarepriserne steg.

"Samlet set betød disse udfordringer, at vi kom ud af regnskabsåret med en lavere omsætning og et markant lavere resultat end sidste år. Og det er vi naturligvis ikke tilfredse med", skriver Harboe-direktør Bernhard Griese i regnskabet.

Resultatet før skat blev godt 16 millioner kroner mod 85 millioner kroner året før. Det lave overskud blev meldt ud allerede i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Selskabet peger dog på, at man har gennemført store investeringer de senere år, som stiller virksomheden stærkere som udbyder til detailhandlen.

For indeværende år venter virksomheden at få et resultat før skat på mellem 35 og 45 millioner kroner.