Danskerne glemmer at huske

Når danskerne bruger dankortet med chip til at betale med skal de hjælpes til at huske kortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 63,5 millioner gange brugte vi dankortet i maj måned.

Når vi skal vende os til at betale med chip-dankortet i stedet for med magnetstriben, så bliver dankerne tilsyneladende mere glemsomme.

- Jeg har glemt mit dankort et par gange i Brugsen i Ørslev og skulle så køre tilbage efter det, siger Jakob Andersen fra Vordingborg.

- Jeg har glemt mit kort her i Kvickly tidligere, så måte jeg jo ringe og spørge om de havde fundet det, siger Tine Jørgensen fra Vordingborg.

Ændringen fra stregkode bevægelsen til at bruge chippen på dankortet til at betale med, gør tilsyneladende kunderne mere glemsomme.

- Man står og pakker varerne ned, og så tænker man ikke mere over det når man har trykket koden ind, siger Tina Bauer fra Ringsted.

Der findes ikke tal for hvor mange gange dankortet bliver glemt.

Der findes hjælp midt i glemsomheden. Der er nemlig dankortterminaler der ikke bare i skrift, men også med lyd minder om, at man skal huske dankortet. Problemet er bare, ifølge Coops informationsdirektør, at disse systemer er for langsomme.

- Med disse systemer går der for lang tid og vi vil få lange køer i vores butikker, siger informationsdirektør fra COOP Danmark Jens Juul Nielsen.

Men helt galt kan systemet ikke være for i COOPs egen Kvickly butik i Vordingborg har man allerede indført netop det system. Her kan transaktionen ikke gennemføres, før kortet er taget af kunden.

- Man kan ikke glemme kortet for der står på min terminal at jeg skal huske kunden på kortet, og jeg kan ikke skrive en kvittering ud før kunden har taget kortet, siger salgsassistent Louise Bruun fra Kvickly.