¨

Danskerne behandler kæledyr for dårligt

Foto: TV ØST

Danskerne er vilde med at anskaffe sig slanger, øgler og skildpadder. Op mod 15.000 danskere har anskaffet sig et krybdyr som kæledyr. Men dyrlæger advarer nu om, at de eksotiske dyr ofte ikke bliver behandlet godt nok, skriver gratis avisen 24timer.

Det kræver viden at passe på eksotiske dyr. Den viden mangler ofte når folk anskaffer sig et eksotisk dyr.

- Mange køber de her dyr fordi de er spændende. Siger Beth Fledelius er dyrlæge med speciale i krybdyr, hun støder ofte på folk, der ikke passer deres eksotiske dyr ordentligt.

- Mange af dem har det problem at de har specifikke krav til mad og lys, så det kræver en speciel viden at have de eksotiske dyr, siger Beth Fledelius

Hun mener, at mange af dyreejerne kommer galt af sted, fordi de ikke har fået den rigtige vejledning omkring de eksotiske dyr. Beth Fledelius efterlyser en uddannelse til de danske dyrehandlere.

- Desværre er det ikke alle dyrehandlere, der har baggrundsviden og uddannelse nok om krybdyr, så de kan rådgive kunderne korrekt, siger hun.

Det kræver, som det er nu, ikke nogen speciel uddannelse eller certificering at blive dyrehandler

- Jeg frygteligt ked af på mit fags vegne, at folk ikke får den rette vejledning. siger Pia Gøtz Lund, der er ejer af Noas Ark.

I dyrehandlen Noas Ark i Vordingborg sælger de eksotiske dyr, ifølge Pia Gøts går de meget ud af at vejlede omkring de specielle dyr.

- Vi bruger meget tid på at fortælle kunderne om, hvad det kræver at have sådan et dyr. Vi beder ofte kunderne om at gå hjem, og sove på det inden de beslutter at købe et krybdyr forklarer Pia Gøtz Lund, der er ejer af Noas Ark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App