Danske Regioner overvejer samarbejde med Falck

Falckreddernes strejke kan få konsekvenser for det fremtidige samarbejde mellem Danske Regioner og Falck, siger formand Bent Hansen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), har fået nok af Falck strejken. Hvis konflikten fortsætter kan det koste Falck samarbejdet med Danske Regioner.

- Hvis konflikten får lov til at køre i ugevis og månedsvis, så er vi nødt til at overveje samarbejdet med Falck i fremtiden. Det er klart, at vi må have respekt for, at der kan være en lovlig konflikt. Men på den anden side må man jo også vurdere, hvornår det samfundsmæssigt bliver uacceptabelt, siger Bent Hansen til Ritzau.

Han er bange for, at den langvarige konflikt får indflydelse på sygehusenes ventelister. Derfor har Danske Regioner efter et møde i forretningsudvalget fredag besluttet at få lavet et samlet overblik over konfliktens konsekvenser. Det skulle gerne ligge klart i begyndelsen af næsten uge

- Når vi bliver målt på, hvor meget vi producerer, og hvordan ventelisterne udvikler sig, så er vi også interesseret i at få konfliktens konsekvenser belyst. Vi vil ikke tage ansvaret for, at tusindvis af operationer bliver udsat, når årsagen til udsættelserne skyldes konflikten.

Bent Hansen overvejer også at tage en drøftelse med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvis konflikten ikke snarest ophører.
  /ritzau/