Dansk Tour de France-start i 2021 - regningen til skatteyderne vokser

Når Tour de France i 2021 kommer til Danmark, skal de involverede kommuner på blandt andet Sjælland have ekstra 60,6 millioner kroner op af lommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

88 millioner kroner. Det var ifølge arrangørerne den pose penge, som de offentlige kasser i stat, regioner og kommuner skulle finde frem for at få Tour de France til Danmark i 2021.

Ifølge Politiken er prisen siden galopperet i vejret. Avisen har gennemgået de involverede kommuners budgetter for de kommende år.

quote Det skræmmer os ikke

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

Gennemgangen viser, at fem start- og målbyer samt fem gennemfarts kommuner på Sjælland og tre i Jylland har afsat yderligere 60,6 millioner kroner til netop Tour de France-starten i 2021.

Størst er budgetudvidelsen i start- og målbyerne, hvor merudgifterne i budgetterne er vokset med samlet 56 millioner kroner.

Prisen kan stige yderligere

Dertil har Slagelse, Kalundborg, Odsherred, Holbæk samt Lejre kommuner på Sjælland sammen med Kolding Haderslev og Aabenraa kommer i Jylland hver forpligtiget sig til at spendere minimum 600.000 kroner til markedsføring.

I alt 4,8 millioner kroner samlet.

Regningen er dog ingenlunde fast endnu. Først til foråret får arrangørerne det fulde overblik over de specifikke krav, de skal leve op til, når Tour de France-ejeren Amaury Sport Organisation lægger sig endelig fast på ruten.

Tager uvished med ro

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune, siger til TV2 ØST, at han på ingen måde er nervøs for de krav, som måtte komme fra Amaury Sport Organisation, når ruten fastlægges.

- Vi ved endnu ikke, hvordan ruten bliver lagt. Men vi har før lagt asfalt til cykelløb, blandt andet Post Danmark Rundt, og her stilles der også store krav. Det skræmmer os ikke, siger han.

Og hvad angår de 600.000 kroner til markedsføring, understreger han, at man i Kalundborg Kommune ikke forventer at skulle hive penge ud af kommunekassen.

- Det, vi har lovet, er, at tilvejebringe 600.000 kroner til markedsføring. Her har en lang række aktører allerede udvist interesse, påpeger han.