Danseshow med skjult budskab

Plakater på folkeskoler og i Ringsted by inviterede til danse- og hip-hop-show. Men de optrædende brugte størstedelen af tiden på at fortælle de godt 300 fremødte, hvordan Gud havde reddet deres liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På scenen bevæger tre dansere sig rytmisk til musikken, mens drenge på skateboards og bmx hopper rundt på ramper opstillet til lejligheden.

Men det var kun introen. Snart begynder en af danserne at fortælle om, hvordan hun som fire-årig blev misbrugt af sin onkel, og hvordan hun var tæt på at begå selvmord.

- Det her er fire år siden, men i dag ved jeg, at gud han har helbredt mig totalt, fortæller hun.

Alle de optrædende er kristne og er en del af Impact World Tours, som rejser verden rundt og giver gratis shows, hvor de fortæller om, hvordan gud har hjulpet dem.

I går nåede de til Ringsted, men inden da havde de været rundt på næsten alle skoler i byen med plakater og flyers. Plakaterne nævner intet om kristendom og på skolerne, har de tilmed lovet, at de ikke ville snakke om kristendom, fortæller flere sekretærer og skoleledere til TV2 ØST i dag.

Flere skoler har givet materialet videre til deres elever. Kun én skole sagde direkte nej, og det er også den eneste, der i dag vil sige noget til citat.

- De fortalte om, at der var bmx, skateboard og en masse ting som plejer at være spændende for helt unge mennesker. Men det var først, da vi spurgte nærmere ind til det, at der så var religiøse undertoner i det, som gjorde, at vi sagde nej til at deltage, fortæller viceinspektør Sdr. Parkskolen, Jørgen Larsen.

Arrangørerne mener ikke, de har gjort noget galt.

- Jeg har sagt til skolerne, at det er menneskers personlige vidnesbyrd. Mennesker, der kommer til at fortælle om deres oplevelser, siger Peter Bbaale.

Men har du fortalt, det er en oplevelse med gud?

Jeg har sagt, det er personlige vidnesbyrd. At det så er om Gud, det kan jeg ikke se noget problem i, siger han.