¨

Dannebrogs-F16 flyver over landet til Sankt Hans

F16 fly i Dannebrogsfarver vil flyve over Danmark til Sankt Hans. Foto: Forsvarskommandoen

Det rød-hvide F-16 kampfly vil være at se søndag aften på himlen flere steder i landet.

I forbindelse med Sankt Hans vil den rød-hvide F-16 igen være muligt at se over det danske landskab, når den indgår i afvisningsberedskabets daglige træningsflyvning søndag aften.

Det skriver Forsvarskommandoen på deres hjemmeside. 

https://www2.forsvaret.dk/nyheder/nationale_opgaver/Pages/DannebrogsF16flyveroverlandetigen.aspx

- Det var en stor succes, da vi i sidste weekend fejrede Valdemarsdag og 800-års dagen for Dannebrog med at tilføje den malede F-16 til vores afvisningsberedskab og flyve en tur over landet. Derfor vil vi give flere danskere mulighed for at se flyet i aktion på Sankt Hans, siger chef for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Uffe Holstener.

Sankt Hans-flyvningen vil lette fra Fighter Wing Skrydstrup søndag den 23. juni klokken 18.00. Du kan se ruten på kortet herunder, hvor der også er cirkatider for overflyvningen.

Det rød-hvide F16 fly vil flyve over Danmark søndag til Sankt Hans. Foto: Forsvarskommandoen

Uffe Holstener fortæller, at Forsvaret sidste lørdag oplevede en stor interesse for det malede fly, og flere påpegede på Forsvarets sociale medier, at de gerne ville have set flyet over deres by.

- Jeg er selv rigtig ærgerlig over, at det kun var en del af Danmark, der blev tilgodeset på grund af brændstofbegrænsninger, og at jeg efter København måtte afbryde ruten til Odense grundet vejret. Interessen for at se flyet er så stor, at vi nu laver endnu en flyvning med en lidt anden rute,” siger Uffe Holstener.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App