Danmark - Rusland referat

Havde du ikke mulighed for at se kampen i fjernsynet? Så fortvivl ikke. Vores håndboldekspert, Peter BC, opdaterede kampen minut for minut her på tv2east.dk

Kampen er slut. Efter en vanvittig afslutning på kampen trak Danmark sig sejrrigt ud med 25-24.

Efter kampen

En jublende lykkelig Ulrik Wilbek er selvfølgelig begejstret over sejren, og han håber, at spillerne får mere ro på i de kommende kampe. Det var ikke kønt men en utrolig vigtig sejr for det danske hold. Russerne kaster sig til jorden og ryster på hovedet.

Med sejren rykker Danmark forbi Rusland i tabellen.

60:00

Danmark får et 3-meter kast, mens tiden er gået. Yngste mand Mikkel Hansen får opgaven og hamrer den over den høje russiske parade og sender den helt op i det fjerneste hjørne.... Danmark vinder 25-24.

59:00

Danmark har taget Kasper Hvidt ud, og Boldsen er inde som ekstra mand. Han snupper retur fra en redning og scorer. Rusland kaster bagefter over det tomme mål.

59:00

Nemt indspil til stregen. Rusland foran.

58:00

Så har danskerne en ny mulighed. Unge Mikkel Hansen tager ansvar, bryder igennem og scorer. 23-23.

57:00

Bolden på danske hænder. Mulighed for udligning.... men Jesper Jensens kast bliver reddet.

56:00

Scoringer i begge ender. Denne gang Mikkel Hansen for Danmark. Ruslands træner tager en time-out.

55:00

Russerne får liov til at løbe lige igennem det danske forsvar, men Kasper Hvidt hiver en mirakelredning op. Jesper Jensen sætter en ind i den anden ende. Danmark er med igen 21-22.

54:00

Bo Spellerberg scorer sikkert. 20-22.

54:00

Hans Lindberg fremskaffer et straffekast. Lars Christiansen brænder men Lars Jørgensen snupper returen og får et nyt straffekast.

53:00

Rusland scorer igen i undertal. Nu bliver det svært for Danmark. 19-22.

52:00

Danmark med flere fejl i opspillet. 6 mod 4 i angreb men smider den ud over linien.

51:00

Danmark bliver snydt for straffekast, da Jesper Jensen bliver mast af tre mand. Han reducerer dog bagefter og trækker også en udvisning.

50:00

To danske spillere står og kigger på en retur fra Hvidt. Ruslands stregspiller snupper den og scorer til 18-21.

49:00

Time-out. Danmark er presset. Mikkel Hansen skal ind i angrebet og finde hullerne i forsvaret. Det gør han så.... 18-20.

48:00

Rusland kan heldigvis også ramme stolpen. Danmark afslutter for hurtigt i undertal og brænder. Rusland scorer i den anden ende. 17-20.

47:00

Russerne scorer i undertal og Klavs Bruun Jørgensen rammer stolpen. 17-19, og Kasper Nielsen får en unødvendig udvisning.

46:00

Ny voldsom tackling. Danmark er i overtal i to minutter. Fint opspil men keeperen snupper igen et forsøg fra Hans Lindberg. Desværre en super kamp af den russiske mand i målet.

45:00

Jesper Jensen slår sig på de store russiske forsvarsspillere. Men han kommer op igen. To hurtige danske scoringer efter en russisk. 17-18.

44:00

Hans Lindberg reducerer til 15-17 fra fløjen.

42:00

Angrebet fungerer heller ikke. Lidt for tilfældigt og pressede afslutninger. Stillingen er 14-17.

41:00

Danmark er ikke på plads i forsvaret. Nem scoring af Rusland til 14-16. Nu skal forsvaret stabiliseres, hvis Danmark skal have vendt udviklingen.

39:00

Bo Spellerberg rammer stolpen og Rusland scorer. 14-15.

38:00

Klavs Bruun Jørgensen rammer begge stolper. Heldet er med Rusland. En pragtredning fra Kasper Hvidt forhindrer Ruslandi at komme foran.

37:00

Begge hold har held med deres skud. Klavs Bruun Jørgensen scorer for Danmark. 14-14.

36:00

Forvirring i det danske forsvar og gennembrud af russerne. 12-13. Bo Spellerberg får dog hurtigt udlignet.

34:00

Straffekast til Rusland men Jesper Jensen slipper for udvisning. Kasper Hvidt viser igen sin ekspertise i at pille straffekast og parerer bolden.

33:00

Godt forsvarsspil giver en kontra. Jesper Nøddesbo til 12-12.

32:00

Store Kasper Nielsen er med i angrebet. Selv om målmanden får en hånd på får han reduceret.

31:00

Rusland kommer også bedst fra land i 2. halvleg. 10-12.

Pausen

Assisterende træner Peter Bredsdorff-Larsen fortæller, at man er godt tilfreds med forsvaret den sidste del af 1. halvleg. Grundstenene er lagt til at slå Rusland. Nu skal angrebet bare lidt bedre i gang.

30:00

Stor redning af Ruslands målmand giver dem den sidste mulighed i 1. halvleg, men Danmark lukker af i forsvaret. 10-10 ved halvleg.

28:00

Der bliver dømt skridt mod russerne men danskernes kontra går i stå pga. sjuskede afleveringer. Danmark har fortsat bolden.

27:00

Straffe til Rusland. Kasper Hvidt får hjælp af overliggeren. Fortsat 10-10.

26:00

Lars Christiansen scorer på ny. Udligning til 10-10. Boldsen får en dum udvisning i to minutter for at skubbe en russer.

25:00

Lindberg afslutter i ansigtet på Ruslands målmand, som får behandling. Stilling 9-10.

23:00

En voldsom tackling af Kasper Søndergaard giver Rusland en 2-minutters udvisning.

22:00

Joachim Boldsen er sat ind som stregspiller, og får en hårdhændet behandling af russerne. Efter først at have tilkæmpet sig et 3-meter kast får han fat i en retur fra målmanden og udligner til 9-9.

21:00

Tre hurtige scoringer fra Lars Christiansen får russernes træner til at kalde time-out. 8-8

18:00

Fræk scoring af Danmark. Lindberg kommer ind fra fløjen men vinklen er meget spids. Han spiller den på tværs i luften til Lars Christiansen, som er hoppet ind fra modsatte side. Christiansen scorer sikkert.

17:00

Time-out. Ulrik Wilbek vil have spillerne til at køre bolden mere rundt inden de afslutter.

15:00

Jesper Jensens skade er åbenbart ikke så slem alligevel. Han er sat ind som playmaker. Boesen scorer endnu en gang. 5-8.

12:00

Russerne dækker 5-1 forsvar. Den konstante opdækning af Boldsen som playmaker giver Danmark problemer i angrebsspillet. Stillingen er 4-8.

10:00

Den hårdskydende Lasse Boesen får chancen som venstre back og siger tak for tilliden med reducering til 4-7.

09:00

Rusland trækker fra. Først på straffe og herefter på kontra. 3-7.

07:00

Rusland scorer fra en forholdsvis spids vinkel. En bold Kasper Hvidt normalt burde holde ude af buret.

06:00

Lars Christiansen reducerer to gange på kontraer. 3-4

04:00

Det dansk forsvar er ikke kommet for godt i gang, og russerne slipper fri på fløjen. 1-4.

03:00

Klavs Bruun Jørgensen starter, hvor han slap mod Sydkorea. Han tordner den ind til reducering 1-2.

02:00

Russerne kommer bedst fra start. 0-1.

01:00

Danmark i hvidt starter med at angribe. Boldsen starter som playmaker.

Optakt

12:55

Flere spillere døjer med skader inden dagens kamp. Playmaker Jesper Jensen er ifølge Ekstra Bladet plaget af en skulderskade, og Joachim Boldsen har problemer med ryggen. Jesper Jensen spiller sandsynligvis ikke, mens Boldsen skulle komme på banen, men formentlig bliver sparet i forsvaret.

12:45

Som det kan ses på tabellen ude til højre, har Danmark været heldige med de andre resultater. Med sejre i de sidste tre kampe kan holdet stadig nå at blande sig i toppen af gruppen.

12:07

Forsvarsgeneralen på håndboldlandsholdet Lars Jørgensen, der voksede op i Lov på Sydsjælland, vil have gjort noget ved de mange tekniske fejl.

Hele 13 tekniske fejl begik de danske håndbolddrenge i den seneste kamp, mens Sydkorea kun blev noteret for tre. Der skal ikke megen hovedregning til at indse, at hvis Danmark havde holdt samme lave spildprocent og fået bare et minimum af mål ud af den ekstra boldbesiddelse, så kunne kampen have fået en helt anden vinder.

Derfor vil forsvarsklippen Lars Jørgensen også have holdkammeraterne til at indse, at det er alvor nu, hvor de rød-hvide med kun ét point efter to kampe ikke har råd til ret mange smuttere i turneringen.

- Vi plejer aldrig at lave den slags fejl, og det gjorde vi heller ikke under EM i januar. Det er simpelthen ikke et OL værdigt, og derfor skal vi have mere koncentration ind på holdet, siger Jørgensen.

11:56

Danmark har ryggen mod muren inden dagens opgør. Efter uafgjort mod Egypten og nederlag til Sydkorea ligger Danmark sammen med Egypten sidst i gruppe B. I gruppen er der seks hold, og det kræver mindst en 4. plads for at nå kvartfinalerne.