Dagbladet og Sjællandske fusionerer

Dagbladet og Sjællandske Medier slår pjalterne sammen fra nytår og skaber en sjællandsk mediekoncern med godt 450 ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først slog det fejl - men nu er det en realitet. Medieselskaberne Dagbladet A/S og Sjællandske Medier A/S  slår pjalterne sammen fra nytår.

Bestyrelserne vil indstille til ekstraordinære generalforsamlinger den 11. december at godkende en fusionsaftale.

Det nye selskab står bag udgivelsen af aviserne Sjællandske, Dagbladet og Frederiksborg Amts Avis. Dertil kommer 21 ugeaviser, lokalradio og -tv og net-tjenester samt trykkerier.

Selskabet får en daglig dækning af 26 sjællandske storkommuner med redaktioner og afdelinger i 23 byer fra Helsingør og Frederiksværk i nord til Stege og Vordingborg i syd.

- Fusionens hovedformål er at skabe de bedst mulige vilkår for fortsat udgivelse af lokale dagblade og andre lokale medier i de to selskabers nuværende aktivitetsområder, siger bestyrelsesformændene Poul Arne Nielsen, Dagbladet A/S, og Flemming Jørgensen, Sjællandske Medier.

Ifølge Torben Dalby Larsen, der er chefredaktør for Dagbladet, kommer avislæserne ikke til at mærke den store forskel. De kan regne med, at deres avis udkommer fremover, siger chefredaktøren til TV2 ØST.

Fusionen lykkedes ikke i første hug. Dagbladet og Sjællandske Medier forsøgte også sidste år at slå kludene sammen, men uenigheder førte dengang til et kollaps.